Regisseur Andrew Dominik vergelijkt zijn Marilyn Monroe film met deze filmklassiekers

Regisseur Andrew Dominik vergelijkt zijn Marilyn Monroe film met deze filmklassiekers

Regisseur Andrew Dominik vergelijkt Blonde met Raging Bull en Citizen Kane.

Regisseur Andrew Dominik heeft zijn opkomende biografische Marilyn Monroe film Blonde beschreven als een combinatie van klassiekers Raging Bull en Citizen Kane. Dominiks biografische dramafilm heeft Ana de Armas in de hoofdrol als Marilyn Monroe.

Monroe was een van de grootste actrices uit de jaren '50 met hits als Gentlemen Prefer Blondes, The Seven Year Itch, en de Billy Wilder klassieker Some Like it Hot. Spijtig genoeg werd Monroe maar 36 jaar oud na een overdosis barbituraat bij een ogenschijnlijke zelfmoord.

Blonde
Dominiks Blonde zal later dit jaar uitkomen op Netflix. Acteur Bobby Cannavale is ook te zien in de film, waarin hij de rol van Monroes tweede echtgenoot Joe DiMaggio speelt.

Adrien Brody speelt Monroes derde echtgenoot, de Pulitzer Prize winnaar Arthur Miller. Brody heeft al een versie van de film gezien en noemde de film 'krachtig', waarbij hij specifiek Armas' prestatie als 'buitengewoon goed' beschreef.

Andrew Dominik
In gesprek met Collider vergeleek Dominik Blonde met twee overal geprezen films uit Hollywood. De regisseur vergeleek Blonde als een film met Martin Scorsese's biografische sportfilm Raging Bull en Orson Welles' Citizen Kane.

Dit is wat de regisseur precies zei: "Blonde is een film voor alle ongeliefde kinderen van de wereld. Het is alsof Citizen Kane en Raging Bull een dochtertje hadden. Nou, het hele idee van Blonde was om een kinderdrama in detail te beschrijven en dan te laten zien hoe dat drama de volwassenen verdeelt in een publiek en privé zelf. En hoe de volwassene de wereld ziet door de lens van dat kinderdrama, en het is een soort verhaal van een persoon wiens verstandige beeld van de wereld wordt overweldigd door haar onbewuste, en het gebruikt de iconografie van Marilyn Monroe."

Films als karakterstudies
Dat Dominik zijn film vergelijkt met Raging Bull en Citizen Kane, is interessant, omdat beide films karakterstudies bevatten. Zowel Raging Bull als Citizen Kane zijn gerenommeerde films die enkele van de beroemdste individuen uit die tijd ontleden.

Raging Bull had Robert DeNiro in de hoofdrol als de beroemde boxer Jake LaMotta, waarbij de film liet zien hoe LaMotta steeg in de rangen van 's werelds beste boxers, voordat hij bijna alles verloor. Citizen Kane is losjes gebaseerd op het leven van krantenmagnaat William Randolph Hearst, en laat het leven van Charles Foster Kane door de ogen zien van degene die hem het beste kende.

NieuwsFilm

meest populair