Regisseur van Pixar's 'Lightyear' bevestigd dat vervolgen op de eerste film mogelijk zijn

Angus MacLane laat echter ook weten dat vervolgen op Lightyear geen zekerheid zijn.

Sebastiaan Khouw 26 april 2022 08:27 in Algemeen
Regisseur Angus MacLane heeft bevestigd dat er een mogelijkheid is dat Pixar's nieuwste film Lightyear een vervolg zal krijgen. Lightyear is de eerste Toy Story spin-off film.

Toy Story was zelf de eerste film die Pixar ooit maakte, en daarnaast is dit ook de grootste franchise die Pixar momenteel bezit. Beide Toy Story 3 en Toy Story 4 kregen een Oscarnominatie voor beste animatiefilm.

Lightyear
Het succes van de films zorgde voor meerdere korte films van de favoriete speelgoed figuren uit de franchise. Het nieuwste project uit de Toy Story-franchise is Pixar's opkomende film Lightyear.

Lightyear vertelt het levensverhaal van de echte Buzz Lightyear, die later de inspiratie vormde voor het bekende speelgoed figuur uit de wereld van Toy Story. Acteur Chris Evans spreekt de stem in van de echt ruimteheld, en vervangt daarmee Tim Allen die de stem van het speelgoed figuur Buzz Lightyear verzorgde.

Eventuele vervolgen
In een recent interview besprak MacLane de mogelijkheden van een vervolg op Lightyear. Producent Galyn Susman maakte daarvoor eerst de grap dat ze hadden beloofd niet dit onderwerp te bespreken tot de eerste film uitgekomen was.

Toch ging MacLane in op dit onderwerp door te zeggen: "Wat ik zo goed vond aan Star Wars is dat de wereld altijd kon worden uitgebreid. Ik denk dat dat open einde vaak het meest opwindend is, het is wanneer je die deuren begint te sluiten en die dingen gaat verbinden dat het minder boeiend wordt." Daarna ging hij verder met: "Dus onze focus ligt nu eerlijk gezegd op het afmaken van deze film, maar het is de bedoeling dat het een soort eiland wordt van een verhaal dat we niet beginnen wanneer Buzz wordt geboren. Het was heel erg dat je je dingen voorstelde en daarna, ik denk dat het riskant is om het te verbinden, maar weet je, wie weet?"

NieuwsFilm