Ook op HBO Max blijkt 'The Batman' een grote hit

The Batman scoort goede kijkcijfers.

Jim Pedd 27 april 2022 06:41 in Algemeen
The Batman is een grote hit voor Warner Bros., zelfs op streaming. Vandaag blijkt dat de film het beter doet op HBO Max dan andere populaire DC-titels die de afgelopen maanden werden gelanceerd, waaronder The Suicide Squad en Wonder Woman 1984.

De film The Batman werd op 4 maart 2022 in de bioscoop gelanceerd. Het grootste deel van de box office werd in de Verenigde Staten verdiend: 367 miljoen dollar. Wereldwijd werd in totaal 754 miljoen dollar omgezet met de film. En sinds 18 april kunnen we hem allemaal streamen.

The Batman
The Batman is de eerste grote Warner Bros.-film van 2022 en een van de eerste films die de studio uitbracht na het einde van het experiment om alle films die in 2021 uitgebracht werden tegelijk in de bioscoop en op HBO Max te lanceren.

Waarschijnlijk kostte dat wel enkele miljoenen aan de box office, maar men besloot er uiteindelijk van af te zien en terug te keren naar een releasemodel waarbij films zo'n 45 dagen in de bioscoop draaien en dan naar HBO Max komen.

Dat blijkt een prima tactiek te zijn, want volgens Deadline trok The Batman in zijn eerste week 4,1 miljoen kijkers. Dat is meer dan The Suicide Squad (3,5 miljoen) en Wonder Woman 1984 (3,2 miljoen). Enkel Mortal Kombat deed het beter met 4,3 miljoen kijkers.

NieuwsFilm