Dit is de reden waarom Jordan Peele's nieuwe horrorfilm de naam 'NOPE' heeft

Dit is de reden waarom Jordan Peele's nieuwe horrorfilm de naam 'NOPE' heeft

Regisseur Jordan Peele heeft de betekenis achter de titel van zijn nieuwste film uitgelegd.

Jordan Peele heeft de betekenis achter de titel van zijn opkomende horrorfilm NOPE uitgelegd. De filmmaker regisseerde eerder al de redelijk goed ontvangen horrorfilms Get Out en Us.

Peele staat door zijn werk als regisseur niet meer alleen bekend als komiek. Zijn films worden beschreven als "sociale thrillers" die beide sociaal commentaar en schrikmomenten leveren.

NOPE
Peele's nieuwste film NOPE werd vorig jaar aangekondigd en wakkerde veel gesprekken aan over de betekenis van de titel. Details over het verhaal van de film zijn nog schaars.

Het verhaal lijkt te gaan over James en Jill Haywood, twee Hollywood ranch eigenaars die een invasie van buitenaardse wezens lijken mee te maken. James en Jill Haywood worden gespeeld door Daniel Kaluuya en Keke Palmer.

Jordan Peele
Tijdens Universal Pictures' presentatie bij CinemaCon besprak Peele zijn opkomende film. Hij verklaarde dol te zijn op films met onheilspellende verhalen en verklaarde dat "de ontdekking en de verrassing ervan deel uitmaken van het plezier".

Daarnaast besprak Peele wat de betekenis van de titel is. Dit is wat de regisseur zei daarover: "De film is een rit. De titel spreekt over het idee van het publiek dat reageert op wat ze denken en voelen in de bioscoop. Als je mensen vertelt dat het een enge film is, zeggen ze vaak NOPE. Dus ik wil die mensen erkennen met de titel en ze binnenhalen. Dit gaat over de mensen die denken dat ze niet van horrorfilms houden. Om hen te tonen dat ze dat misschien wel doen."

IMAX
Ook werd onthuld dat Nope zowel in 65 mm als in IMAX is opgenomen, wat Peele in staat stelde om "ongelooflijke beelden vast te leggen" met behulp van nieuwe methoden die volgens hem nog nooit eerder zijn vertoond. Na de presentatie werd een nieuwe trailer voor Nope onthuld.

De regisseur vroeg daarna het publiek om discreet te zijn en geen details van de beelden te onthullen. Dit vroeg hij omdat de beelden niet gezien gaan worden door de rest van de wereld "voor nog enkele weken."

NieuwsFilm

meest populair