Elisabeth Moss (The Handmaid's Tale) vindt kritiek op Scientology maar stom

Elisabeth Moss (The Handmaid's Tale) vindt kritiek op Scientology maar stom

De actrice denkt dat veel mensen hun mening over de controversiële kerk baseren op verkeerde informatie.

Elisabeth Moss vindt de slechte reputatie van haar kerk Scientology onterecht. De actrice wijdt dat verkeerde beeld aan de onwetendheid van de critici, zo zegt ze in een interview met de New Yorker.

Scientology ligt al jaren onder vuur. Voormalige leden van de kerk beweren dat deze meer lijkt op een cult. Leden zouden worden afgezonderd van hun familie en onderworpen aan hersenspoeling en mishandeling. De reputatie van Scientology is dan ook behoorlijk slecht.

Onterecht, zo vindt Elisabeth Moss dus. De actrice groeide op in de kerk en is nog altijd een bekend en actief lid.

"Het is niet echt een afgesloten religie. Het is een plek die juist erg open is voor mensen die er bijvoorbeeld meer over willen leren. Ik denk dat mensen dat vaak niet begrijpen", aldus Moss, die voor het eerst in lange tijd weer iets heeft gezegd over haar geloof.

Onwetendheid
Wel snapt ze waar het negatieve beeld vandaan komt. "Ook ik heb weleens een artikel gelezen over iets en de inhoud als waarheid aangenomen zonder zelf verder na te denken", zegt de 39-jarige actrice.

Ze vindt de vergelijkingen met haar serie The Handmaid's Tale, waarin haar personage onderdeel is van een cult, dan ook niet juist. Ook dat wijdt de actrice aan onwetendheid.

NieuwsFilm

meest populair