'Top Gun: Maverick' gaat echt een enorm succes worden

'Top Gun: Maverick' gaat echt een enorm succes worden

Ondanks al het uitstel lijkt de tweede Top Gun echt te gaan knallen aan de box office.

Met films als Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Jurassic World Dominion en Thor: Love and Thunder heeft aankomende filmzomer enkele enorme 'tent-poles'. Een blockbuster die zich waarschijnlijk ook gaat rekenen tot de grootste successen van het jaar is Top Gun: Maverick.

De film met Tom Cruise werd zo'n twee jaar uitgesteld en heel veel aandacht heeft de film tot op heden niet gekregen. In ieder geval minder dan de grote filmreeksen die het witte doek de afgelopen jaren domineren.

Toch is er de verwachting dat Top Gun: Maverick een enorm succes wordt. Na de prima eerste reacties zijn nu ook de eerste box office-voorspellingen verschenen.

Financieel succes voor Top Gun: Maverick verwacht
Het vervolg op Top Gun uit 1986 van regisseur Tony Scott gaat volgens Box Office Pro namelijk zo'n $95 - 130 miljoen ophalen tijdens het eerste Noord-Amerikaanse weekend.

De top drie hoogste première-opbrengsten in de States in 2022 zijn voor The Batman ($134,0 miljoen), Sonic the Hedgehog 2 ($77,1 miljoen) en Uncharted ($44,0 miljoen).

De totaalscore in Noord-Amerika zou uit gaan komen op $255 tot 390 miljoen. Mocht de $400 miljoen daadwerkelijk in de buurt komen, dan zou Top Gun: Maverick wereldwijd zelfs meer dan een miljard kunnen ophalen.

Vanaf 26 mei in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair