Liam Neeson is groot bewonderaar van Denzel Washingtons 'The Equalizer'-films

Liam Neeson heeft veel bewondering voor acteur Denzel Washington.

Actieheld Liam Neeson heeft bekendgemaakt dat hij een fan is van Denzel Washingtons The Equalizer en The Equalizer 2. Neeson is bekend voor het spelen in verschillende genres, van historische drama's als Schindler's List tot romantische komedies als Love Actually.

Daarnaast speelde hij ook nog belangrijke rollen in grote blockbusters als Star Wars: Episode I - The Phantom Menace en Batman Begins. In 2008 speelde de acteur de hoofdrol in [film=https://www.filmtotaal.nl/film/13904]Taken[film], waarmee zijn rol als actieheld werd gecementeerd.

Liam Neeson
Sinds Taken wordt Neeson geassocieerd met het spelen in brute actiefilms. Zo speelde de acteur al in Blacklight, die eerder dit jaar in de Nederlandse bioscopen uitkwam.

Daarnaast zal Neeson ook te zien zijn in Memory, wat een remake van de gelijknamige film van Erik Van Looy is. Memory zal in de Nederlandse bioscopen uitkomen op 16 juni 2022.

The Equalizer
Fans van actiefilms zijn hoogstwaarschijnlijk ook bekend met Washingtons film The Equalizer. De film kwam uit in 2014 en is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie uit de jaren 1980.

Een vervolg op The Equalizer kwam uit in 2018, waarbij Washington terugkeerde om opnieuw de hoofdrol te spelen. Een derde Equalizer-film is al bevestigd, waarbij de opnames dit jaar zullen beginnen en de film gepland staat om uit te komen in september 2023.

Denzel Washington
In een recent interview besprak Neeson andere acteurs die zich keerden tot actiefilms en besprak daarbij ook over hoe deze sterren hun kwetsbaarheid in hun acteerprestaties laten zien. Neeson sprak ook over Washington, waarbij hij benoemde veel van zijn werk gezien te hebben.

Dit is wat Neeson precies zei: "Het is interessant. Ja, Burt Lancaster. Robert Mitchum ook. Ik weet dat hij een kwaliteit had die grensde aan kwetsbaarheid, dat maakte hem een groot acteur, denk ik. Mitchum was fantastisch, een grote held van mij van toen ik een tiener was. Er was gewoon iets aan hem wat ik leuk vond. En wie anders nu? Wie heeft dat nog meer? Denzel Washington. Ik bedoel, Denzel is een fantastische acteur, waarschijnlijk onze grootste filmster in dit land denk ik. Ik heb hem op het toneel gezien. Ik heb veel van zijn films gezien. Ik hou van die 'Equalizer' films. Ik bedoel, Antoine Fuqua, houdt van die films. Denzel zou dat ook kunnen. Hij kan een kracht en een soliditeit tonen en een kwetsbaarheid, die ongelooflijk waakzaam is." Het lijkt erop dat Neeson veel bewondering heeft voor acteerprestaties waar kracht en kwetsbaarheid samenkomen, wat niet heel gek is, want veel van zijn eigen werk uit het actiegenre draait om personages die tegelijkertijd krachtig en kwetsbaar zijn.

NieuwsFilm

meest populair