Verboden! 'Doctor Strange'-vervolg mag niet draaien in China

Verboden! 'Doctor Strange'-vervolg mag niet draaien in China

Doctor Strange in the Multiverse of Madness ligt in sommige landen blijkbaar moeilijk.

Vorig jaar werd al druk gespeculeerd over de vraag of Doctor Strange in the Multiverse of Madness wel in de Chinese bioscoop zou draaien. Na maanden zonder nieuws of officiële aankondigingen, is er nu eindelijk zekerheid voor het publiek.

De Chinese box office analist en verslaggever Oliver Chen meldt dat het langverwachte Doctor Strange-vervolg officieel verboden is in China. Waarom precies is niet bekend gemaakt, al zijn er verschillende zaken rond de bioscoopfilm waar men in China niet al te blij van wordt.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness-verbod
Allereerst draaide sinds 2019 al geen Marvel Studios-film meer in de bioscoop. Chinese bioscopen openden snel in de coronapandemie weer hun deuren, maar Hollywood-blockbusters kwamen om allerhande redenen niet uit in het land.

Voor de film Doctor Strange in the Multiverse of Madness geldt dat er heel wat kritiek kwam vanuit social media-gebruikers in China die lid zijn van de Communistische Partij. Zo vonden ze het maar niets dat in de film de krant The Epoch Times (een anti-regeringskrant) te zien is. Ook speelt de lesbische superheldin America Chavez een grote rol, terwijl men dat in China maar niets vindt.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness draait vanaf woensdag aanstaande in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair