China eiste bizar grote verandering in 'Spider-Man: No Way Home'

China eiste bizar grote verandering in 'Spider-Man: No Way Home'

Spider-Man: No Way Home had echt anders gemoeten.

De relatie tussen China en het Marvel Cinematic Universe is behoorlijk verslechterd. Het laat zien dat het gapende gat tussen Hollywood en de grootste box office markt van de wereld groeit.

Sinds 2019 is er geen enkele film in het Marvel Cinematic Universe meer uitgebracht in China. Doctor Strange in the Multiverse of Madness werd er zelfs expliciet verboden omdat de film een lesbische superheldin laat zien. Nu horen we wat voor problemen in China waren met Spider-Man: no Way Home.

Vrijheidsbeeld
Matthew Belloni van Puck.news schrijft dat men in China slechts één probleem met Spider-Man: No Way Home had, maar wel een groot probleem.

China wilde namelijk dat Sony Pictures het Vrijheidsbeeld zou verwijderen uit de film. Een moeilijk punt, want het Vrijheidsbeeld is de locatie waar het trio van Spider-Men en de Sinister Six Five het tegen elkaar opnemen.

Belloni: "Toen de autoriteiten reageerden op Sony, hadden ze een verzoek: haal het Vrijheidsbeeld uit het einde van de film. Ja, serieus, Iedereen die No Way Home gezien heeft, weet dat de hele actiescène aan het einde zich daar afspeelt en laat zien hoe de drie Spider-Men rond Lady Liberty slingeren, terwijl ze de superschurken bestrijden. En zonder verder MCU-plotpunten te behandelen; het beeld speelt een grotere rol in de Marvel-films. Een wel heel bizar verzoek dus."

NieuwsFilm

meest populair