Gecancelde acteur (84) haalt keihard uit naar Netflix

Gecancelde acteur (84) haalt keihard uit naar Netflix

Frank Langella werd vorige maand ontslagen na het vertonen van seksueel overschrijdend gedrag op de set van een nieuwe serie.

Frank Langella werd vorige maand ontslagen als hoofdrolspeler van de aankomende Netflix-serie The Fall of the House of Usher. De acteur zou op de set seksueel overschrijdend gedrag hebben vertoond tegen een tegenspeelster. In een open brief reageert hij voor het eerst op de beschuldigingen.

"Ik ben gecanceld. Niets meer, niets minder", begint de 84-jarige acteur zijn brief.

Langella zou zich schuldig hebben gemaakt aan meerdere ongepaste gedragingen. De belangrijkste aantijging gaat over het ongewenst aanraken van een tegenspeelster.

Tijdens de repetities van een romantische scène zou hij het been van een jonge actrice hebben aangeraakt terwijl dat niet was afgesproken. Daarbij zou hij haar ook hebben gevraagd of zij zijn aanraking 'lekker' vond.

Daarna zou de actrice van de set zijn gestormd.

Intimiteitscoördinator
Langella hekelt het feit dat acteurs tegenwoordig voor het spelen van een intieme scène moeten afspreken waar ze elkaar precies zullen aanraken. Dat gebeurt in overleg met een speciale intimiteitscoördinator; iemand die ervoor moet zorgen dat iedereen zich veilig en prettig voelt bij het draaien van zulke scènes.

"Dat haalt echt alle spontaniteit weg", verzucht Langella. "Dit is gewoon absurd".

Andere beschuldigingen
Naast de bovenstaande aantijging, zou Langella de actrice ongewenst 'schatje' hebben genoemd en knuffels hebben gegeven. De acteur zou verder een ongepaste grap van seksuele aard hebben gemaakt.

[b]Slachtofferrol[b]
Langella is duidelijk iemand die moeite heeft met de nieuwe tijdsgeest en simpele fatsoensnormen. De regels zijn immers hard nodig om vrouwen te beschermen tegen de vijandige cultuur die in Hollywood heerst.

Zelf ziet hij zich vooral als slachtoffer. "Mijn reputatie is door dit gedoe volledig besmeurd", aldus Langella.

Zijn rol zal worden overgenomen door een andere acteur.

NieuwsFilm

meest populair