We weten nu waar het Marvel Cinematic Universe naartoe gaat de komende jaren

We weten nu waar het Marvel Cinematic Universe naartoe gaat de komende jaren

Doctor Strange 2 bevat duidelijke hints.

De film Doctor Strange in the Multiverse of Madness voldoet wel aan die naam. Marvel-fans krijgen een behoorlijk breed Marvel Cinematic Multiverse te zien in de productie.

En precies als elke andere Marvel-film de laatste tijd, levert Doctor Strange in the Multiverse of Madness ons een mix tussen een op zichzelf staand verhaal en de standaard opzet voor het volgende deel van het MCU. Hoewel Doctor Strange in the Multiverse of Madness niet direct een game-changing status quo gevestigd heeft, is wel duidelijk waar het in de toekomst heen gaat.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness-einde
Het keerpunt in Doctor Strange in the Multiverse of Madness bevindt zich als Stephen Strange en America Chavez aankomen in de realiteit van Earth-838. Daar ontmoeten we de Illuminati, die onder meer bestaan uit Professor X en Reed Richards. Zij zijn vooral bang dat Stephen Strange de grootste bedreiging voor de realiteit is.

Hun Stephen Strange gebruikte namelijk het Darkhold om de macht te krijgen die nodig was om Thanos te verslaan. Dat corrumpeerde hem, waardoor hij een incursion veroorzaakte. Hij verwoestte daardoor een complete realiteit, waarna de Illuminati hun versie van Stephen Strange vermoordden.

De angst is dat Strange-616 net zo'n kant op gaat. In de derde akte van de film komen Strange en Christine Palmer-838 terecht in een ander universum waar een kwaadaardige Strange gecorrumpeerd werd door het Darkhold en zijn eigen universum verwoestte. Tegen het einde van Doctor Strange in the Multiverse of Madness, koos Strange-616 ervoor het Darkhold te gebruiken en de Scarlet Witch te verslaan. Het derde oog op zijn voorhoofd wijst erop dat de corrumpering ingezet is.

Waar het heen gaat
Sinds de serie Loki, weten fans al dat de kans groot is dat er een Secret Wars-crossover aan zit te komen. Doctor Strange in the Multiverse of Madness bouwt daar inderdaad naar op.

Secret Wars was een manier van de Marvel Comics om afscheid te nemen van alternatieve realiteiten en de boel weer meer richting een gestroomlijnde tijdlijn te krijgen. Alle realiteiten kwamen samen in een grootse gebeurtenis die ontstond door Doctor Doom. Die gebruikte kosmische krachten en tovenarij om delen van verschillende realiteiten samen te voegen tot de Battleworld. Daar is alles anders en heerst Doom als een god-koning. Aan Reed Richards en anderen de taak hem te verslaan.

Loki opende al de poorten naar het multiversum en Doctor Strange in the Multiverse of Madness liet meest recent zien waar het heen kan gaan. Duidelijk is dat er personages zijn met kennis van het multiversum (Reed Richards) en die erdoor kunnen reizen (America Chavez). Personages als Doctor Strange, de Illuminati en de Scarlet Witch hebben allemaal gruwelijke krachten die de realiteiten instabiel gaan maken.

Wellicht dat een Secret Wars straks dus nodig zal zijn om de realiteiten die straks samengevoegd gaan worden, weer terug te brengen naar iets simpelers.

NieuwsFilm

meest populair