Waarom Jane Foster ineens terugkeert in 'Thor: Love and Thunder'

Waarom Jane Foster ineens terugkeert in 'Thor: Love and Thunder'

Taika Waititi legt het uit.

Thor: Love And Thunder-regisseur Taika Waititi legt in een nieuw interview uit waarom hij Jane Foster terug brengt voor zijn nieuwe Marvel Cinematic Universe-film.

Natalie Portman voegde zich in de vroege dagen van het MCU bij de franchise, helemaal terug in 2011. Als astrofysicus was zij enorm van waarde voor de god van de donder, wiens mythische achtergrond weinig te maken heeft met de wetenschap van de Aarde. Maar na de tweede film was Thor al weg en sinds 2013 hebben we haar dan ook niet meer gezien.

Thor: Love And Thunder
Na meer dan een decennium is Portman terug. Waarom weten we niet, al is ze wel te zien als Mighty Thor, een krijger die waardig genoeg is om Mjölnir te gebruiken.

"Ik wist niet dat we de verhaallijn van Mighty Thor zouden gebruiken, tot we aan het verhaal begonnen te werken," begon Waititi tijdens een interview over de plotselinge en voor fans onverwachte terugkeer van Portman.

"Ik schreef en dacht: 'Zou het niet cool zijn om Jane terug te brengen?' Je wil niet dat Natalie terugkeert en hetzelfde personage speelt die rondloopt met wetenschappelijk materiaal. Dus waar Thor rondvliegt, is zij op Aarde achtergebleven. Zij staat daar dan wat rond te vliegen, na te denken: 'Wanneer keert hij terug?' Dat wil je niet, het is namelijk saai als je het zo doet. Zij moet echt deel van het avontuur zijn."

NieuwsFilm

meest populair