'Top Gun: Maverick'-regisseur legt uit waarom deze actrices van deel 1 niet terugkeren

Joseph Kosinski denkt niet dat het bij zijn verhaal past.

Miljoenen filmfans kunnen niet wachten op de nieuwe Top Gun-film. Voor tweede deel, genaamd Top Gun: Maverick, keert Tom Cruise terug, maar niet alle bekende gezichten van het origineel duiken ook op in de sequel.

Val Kilmer als Ice zal bijvoorbeeld in het vervolg te zien zijn, maar Kelly McGillis als Charlie en Meg Ryan als Carole juist weer niet.

Ryan kondigde recentelijk nog aan zich wederom meer met films bezig te gaan houden (zo gaat ze de film What Happens Later maken en neemt ze eveneens de hoofdrol voor haar rekening) maar toch werden beide actrices niet teruggevraagd door regisseur Joseph Kosinski.

De reden
Kosinski liet tijdens een recent interview weten dat beide vrouwen 'geen onderdeel van zijn plan' waren: "Dat zijn niet de verhalen waar ik me mee bezig wil houden. Ik wil niet dat elke verhaallijn iets is van het verleden en dat we achterom moeten kijken. Ik vond het zelf belangrijk om nieuwe interessante personages te introduceren".

McGillis haalde in 2019 nog uit naar Kosinski en co. door te zeggen dat zij niet werd gevraagd voor het vervolg vanwege haar leeftijd: "Ze hebben me niet benaderd omdat ik te oud en te dik ben. Dat hoort bij mijn leeftijd, maar niet bij 'Top Gun'".

NieuwsFilm

meest populair