Sir Ian McKellen is helemaal klaar voor een MCU-debuut als Magneto

Patrick Stewart ging hem al voor...

Arjen Rooseboom 13 mei 2022 10:06 in Algemeen
Sir Ian McKellen wordt bijna 83 jaar, maar lijkt nog lang niet van plan zijn acteerkunsten op een laag pitje te zetten. Sterker nog, hij zegt nu zelfs klaar te zijn om terug te keren als mutant Magneto.

McKellen speelde de beruchte leider van de 'Brotherhood of Evil Mutants' in vijf films van Fox en ziet zichzelf in de zeer nabije toekomst samenwerken met de Scarlet Witch van Elizabeth Olsen in het MCU.

Olsen, momenteel te zien in Doctor Strange in the Multiverse of Madness, werd door Geek Culture gevraagd naar wie ze graag zou willen zien als de gemuteerde vader van Wanda Maximoff, kiezend tussen acteurs McKellen en jongere versie Michael Fassbender: "Dan ga ik voor Sir Ian McKellen, ik was vroeger zo verliefd op hem!"

McKellen reageerde op Facebook als een trotse vader en postte: "Als ik een dochter had, zou ik hopen dat ze zou zijn zoals Elizabeth. Een traktatie om haar papa te mogen zijn!"

Accuraat aan de comics
In de strips was Magneto, echte naam Erik Lehnsherr, de biologische vader van Wanda en haar broer Pietro a.k.a. Quicksilver, maar in het MCU is hun afstamming vaag, aangezien de Maximoff-ouders werden gedood tijdens de Novi Grad-bombardementen in Slowakije. Deze gebeurtenissen werden genoemd in Avengers: Age of Ultron (2015) en gedeeltelijk afgebeeld in een flashback-scène uit WandaVision.

NieuwsFilm