Gecancelde Bond-regisseur doet boekje open over alternatieve Bondfilm

Danny Boyle was er klaar voor om de laatste Bond-film van Daniel Craig te regisseren, totdat hij door de producenten van het project werd gezet. Nu vertelt hij zijn verhaal.

Mitchell 13 mei 2022 11:24 in Algemeen
In een alternatieve geschiedenis zou No Time To Die niet door Cary Joji Fukunaga zijn gemaakt, maar door Danny Boyle. Boyle laat nu weten in een interview wat er mis ging en wie volgens hem de perfecte nieuwe Bond is.

De Bond-film van Boyle zou er drastisch anders uit hebben gezien dan de wereld van No Time To Die. Boyle vertelt dat hij ideeën had om Bond te laten terugkeren naar zijn verleden in de Koude Oorlog. Een bezoek aan Rusland zou dus ook zeker op zijn plaats zijn geweest.

Door creatieve meningsverschillen moest Boyle vroegtijdig het project verlaten, maar volgens hem zijn meerdere plannen wel in de uiteindelijke film terecht gekomen. Onder andere de dood van Bond en het krijgen van een kind waren volgens hem allang aanwezig in het eerdere deel.

De nieuwe 007?
De grote vraag wie de volgende Bond moet worden speelt al sinds het uitkomen van No Time To Die. Boyle heeft geen interesse in verdere betrokkenheid bij de saga, maar heeft wel tips om te vergeven.

Volgens hem zouden Paapa Essiedu, bekend van I May Destroy You, en Robert Pattinson goede keuzes zijn. Pattinson zou zichzelf al bewezen hebben als spion in Tenet, maar of de superster de komende jaren tijd zou hebben voor deze geheime rol is nog te bezien.

NieuwsFilm