HBO Max voegde een echte topfilm (en meer!) nieuw toe afgelopen week

Dit is het nieuwe aanbod op HBO Max.

Jim Pedd 14 mei 2022 20:30 in Featured
21 series (zie voor het overzicht onze zustersite Serietotaal.nl) en 5 films waren er deze week nieuw op HBO Max. We zetten het complete nieuwe aanbod voor je op een rij.

A Star Is Born (2018)
Regie: Bradley Cooper | Cast: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott, Andrew Dice Clay
Een onschuldig showbizzmeisje wordt verliefd op een gevestigde acteur, maar hun carrières gaan een verschillende richting op.

Steve McQueen: The Lost Movie (2021)
Regie: Alex Rodger | Cast: James Garner, Steve McQueen, John Frankenheimer, David Letterman
Steve McQueen was een Amerikaanse filmacteur. Hij was daarnaast een groot fan van autoraces. In het midden van de jaren 60 begon hij te werken aan een film over autoraces. Het project heeft hij echter nooit voltooid. Deze documentaire duikt in de archieven en vertelt het verhaal van de ego's de sterren en het mysterie van een film die nooit gemaakt is.

Wartorn: 1861-2010 (2010)
Regie: Jon Alpert, Ellen Goosenberg Kent, Matthew O'Neill |
Dokters in de Amerikaanse Burgeroorlog noemden het 'hysterie', 'melancholie' en 'waanzin'. Tijdens de Eerste Wereldoorlog was het bekend als 'shell-shock'. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het gekend als 'oorlogsmoeheid'. Vandaag is het klinisch bekend als een 'posttraumatische stress-stoornis' (PTSS), een verlammende angst die het gevolg is van blootstelling aan levensbedreigende situaties, zoals bijvoorbeeld oorlog. Omdat de zelfmoordcijfers onder actieve militairen en veteranen stijgende zijn, richt deze documentaire dringend de aandacht op deze onzichtbare wonden van de oorlog. Door de onthullende brieven en dagboeken, verhalen van soldaten, hun foto's en opgenomen beelden, interviews uit de eerste hand met veteranen uit de Tweede Wereldoorlog (die voor de eerste keer spreken over hun PTSS), de oorlog in Vietnam, de Operatie Desert Storm en de Operatie Iraqi Freedom, samen met interviews van familieleden van militairen met PTSS wordt er een uitgebreid beeld gevormd.

Les saveurs du Palais (2012)
Regie: Christian Vincent | Cast: Catherine Frot, Jean d'Ormesson, Hippolyte Girardot, Arthur Dupont
Hortense Laborie is een gerenommeerde chef-kok uit de Campagne, die tot haar grote verbazing door de Franse president gevraagd wordt voortaan in het Parijse Élysée-paleis zijn maaltijden te bereiden. Ondanks de afgunst van het reeds aanwezige personeel, bevestigt Hortense al snel haar goede reputatie. Met haar authentieke gerechten weet ze de president voor haar te winnen, maar binnen de paleismuren liggen nog veel meer obstakels.

Americans in Bed (2013)
Regie: Philippa Robinson | Cast: Linda Delez, Margie Delez, Leon Feingold, Helen
In deze grappige, intieme en onthullende documentaire spreekt een dwarsdoorsnede van Amerikaanse koppels in hun eigen bed met ontwapenende openhartigheid over romantiek, seks, vertrouwen, liefde en het huwelijk.

NieuwsFilm