Val Kilmer over zijn terugkeer als Iceman in 'Top Gun: Maverick'

De acteur is dolblij!

Wouter Drummen 15 mei 2022 22:30 in Algemeen
Natuurlijk keert hoofdrolspeler en waaghals Tom Cruise terug voor het Top Gun-vervolg, genaamd Maverick. De blockbuster met de geliefde acteur zal deze zomer nog te zien zijn, maar hij is niet de enige bekende naam die terugkeert.

Hoewel regisseur Joseph Kosinski liet weten dat hij niet alle oude gezichten weer terug wilde brengen voor de sequel (zo zullen bijvoorbeeld Kelly McGillis en Meg Ryan niet in het vervolg te zien zijn) zal wel Val Kilmers Iceman weer opduiken. De acteur is zelf ook dolblij dat hij wel terug werd gevraagd.

Geweldig
Tijdens een recent interview liet Kilmer zich erover uit: "Om na drie decennia weer terug te mogen keren als Ice is echt geweldig. Het is alsof ik opnieuw een vriend zie die ik vele jaren niet heb gezien. Je neemt nooit echt afscheid van je beste personages, ze blijven je echt bij dus om opnieuw Ice te mogen spelen is echt ongelofelijk".

"Ik heb dan ook alleen maar goede herinneringen aan mijn samenwerking met producenten Don Simpson, Jerry Bruckheimer maar natuurlijk ook met Tony Scott en Tom Cruise. Rick Rossovich speelde Slider en hij is zo ongelofelijk grappig, maar ook Barry Tubb als Wolfman mocht er zijn. We hebben zoveel met elkaar kunnen lachen".

Niet zo veel
Hoewel Kilmer ook heeft genoten van de opnames van het tweede deel, heeft hij Cruise niet zo heel veel gezien op de set: "We hebben er allebei weer echt van genoten, maar we hebben niet enorm veel tijd met elkaar doorgebracht".

"Heel erg gek is dit natuurlijk niet, want Tom zit in bijna elke scène. En wanneer hij eens niet bezig is met filmen, is hij aan het trainen. Hij ging dan vliegen, of sporten, of zingen, of op zijn motor rijden en tientallen andere dingen. Hij is altijd druk bezig!"

NieuwsFilm