De kans op een 'Fantastic Beasts 4' wordt kleiner en kleiner...

De vraag is of Warner Bros. hier nog veel zin in heeft na tegenslag na tegenslag.

Wouter Drummen 15 mei 2022 22:30 in Algemeen
Harry Potter mag dan wel een van 's werelds bekendste en geliefdste franchises zijn, Fantastic Beasts kent helaas een wat minder groot succes. Het lijkt er nu zelfs op dat er na drie films misschien wel een punt achter dit verhaal wordt gezet.

Het derde deel, Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore, kende namelijk de nodige tegenslagen. Niet alleen werd de blockbuster meerdere malen uitgesteld i.v.m. de pandemie, er waren ook nog de nodige andere problemen.

Lange lijst
Zo kreeg Harry Potter-brein J.K. Rowling de nodige kritiek te verduren vanwege (wederom) controversiële uitspraken, werd Johnny Depp, in de ogen van de nodige fans, onterecht vervangen en kwam Ezra Miller ook vaak negatief in het nieuws. Maar dat is nog niet alles.

De box-office van de derde film stelt ook teleur. The Secrets of Dumbledore is zelfs de slechts onthaalde film in de hele Harry Potter-franchise. De film haalde namelijk in het eerste weekend in Amerika maar slechts 42 miljoen dollar op, en wereldwijd ook maar 57 miljoen dollar. Het tweede weekend daalden de cijfers ook drastisch, namelijk met maar liefst 67%. Veel minder geld dan gedacht dus.

Slecht nieuws
Dit zou dus wel eens de doodsteek voor de franchise kunnen zijn. Warner Bros. wilde oorspronkelijk vijf films maken, maar liet recentelijk weten dat er enkel en alleen een vierde deel zou komen als het derde deel een hit bleek te zijn, maar dit is dus zeker niet het geval.

Wat ook niet helpt is dat regisseur David Yates heeft getekend voor een andere film, genaamd Pain Hustlers, met o.a. Emily Blunt. Yates heeft echter sinds de geliefde Harry Potter film The Order of the Phoenix elke film van 'The Wizarding World' voor zijn rekening genomen, dus het feit dat hij nu iets anders gaat doen is ook geen goed teken...

NieuwsFilm