Kevin Spacey maakt niet 1 maar 2 films: acteur speelt hoofdrol in 'Peter Five Eight'

Is de acteur nu echt daadwerkelijk 'back in action'?

Wouter Drummen 16 mei 2022 08:38 in Algemeen
Enkele dagen geleden kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal dat de in ongenade gevallen Kevin Spacey weer terugkeert in Hollywood. Jarenlang was de acteur niet welkom in de filmwereld, maar recentelijk werd bekend dat hij een van de hoofdrollen zal spelen in 1242 - Gateway to the West. Daar blijft het echter niet bij.

Sinds het hele #MeToo-gebeuren in Hollywood zijn heel wat bekende gezichten uit Hollywood verdwenen. Het voornaamste voorbeeld is natuurlijk Harvey Weinstein, maar ook acteurs als Armie Hammer, James Franco en Johnny Depp komen nog maar lastig aan de bak. Spacey hoort hier zeker ook bij, maar hij krijgt weer wat meer werk.

Tweede film
Buiten 1242 heeft de acteur eveneens getekend voor Peter Five Eight, waarin hij zelfs de hoofdrol speelt. In de film speelt Spacey een charismatische maar mysterieuze man, genaamd Peter, die in een zwarte auto opdaagt in een kleine gemeenschap.

Verder is er maar bijzonder weinig bekend over het project, alleen dat het op het filmfestival van Cannes op de 'Marché' zal worden aangeboden aan de internationale distributeurs.

Fantastisch
De regisseur van de film, Michael Zaiko Hall, vond het in ieder geval geweldig om met Spacey te mogen samenwerken: "Het was echt een genot om met Kevin te mogen werken. Hij maakt iedereen aan het lachen en ik denk dat zijn fans enorm verbaasd zullen zijn met deze film. Hij zet echt een hele goede prestatie neer!"

NieuwsFilm