Jason Momoa (Aquaman) diep door het stof op Instagram

De acteur bracht een bezoek aan de Sixtijnse Kapel, maar hield zich daar niet aan de regels.

FilmTotaal 16 mei 2022 10:54 in Celebrity
Jason Momoa heeft zijn excuses aangeboden naar aanleiding van de ophef die is ontstaan over zijn recente bezoek aan de Sixtijnse Kapel. De acteur kreeg kritiek voor het feit dat hij foto's had gemaakt in de kerk terwijl dat niet is toegestaan.

Momoa is momenteel in Italië voor de opnames van Fast X. Vorige week had hij een paar dagen vrij en besloot hij Vaticaanstad te gaan verkennen. De Aquaman-acteur bracht onder meer een bezoek aan de Sixtijnse Kapel.

Iedereen boos
Op Instagram deelde hij daar de beelden van, maar dat had hij beter niet kunnen doen. Er kwam namelijk een hoop kritiek op, omdat het normaal hartstikke verboden is om in de kerk te fotograferen.

Dat verbod is er niet alleen omdat de Sixtijnse Kapel een heilige plek is voor christenen, maar ook omdat de kerk kunstwerken huist van Michelangelo. Het flitsende licht van camera's kan de schilderijen beschadigen en dat wil de kerk natuurlijk voorkomen.

Excuses
Gezien alle boze reacties, heeft Momoa zijn excuses aangeboden. "Het was niet mijn bedoeling om respectloos over te komen richting jullie cultuur", zegt hij in een statement op Instagram.

"Ik heb mijn portemonnee opengetrokken voor een privébezoek aan de kerk, maar kwam fans tegen die met me op de foto wilden. Hoewel ik dat vreemd vond, gezien de plek waar we waren, heb ik dat toch gedaan - nadat ik om toestemming had gevraagd. Toch wil ik mijn excuses aanbieden".NieuwsFilm