Waarom verliet regisseur Scott Derrickson 'Doctor Strange 2' eigenlijk?

Waarom verliet regisseur Scott Derrickson 'Doctor Strange 2' eigenlijk?

De regisseur doet een boekje open over zijn ervaringen met Marvel Studios.

Regisseur Scott Derrickson heeft een boekje opengedaan over het hoe en waarom hij de regiestoel verliet van Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Derrickson regisseerde de eerste Doctor Strange en zou eigenlijk terugkeren voor de sequel, maar zag daar uiteindelijk van af.

Derrickson verliet indertijd het project wegens de bekende 'creatieve meningsverschillen', maar zijn naam is wel nog aan het vervolg verbonden als uitvoerend producent. Veteraan Sam Raimi nam uiteindelijk het stokje over van Derrickson over. En met veel succes, want Multiverse of Madness is in ruim twee weken al goed voor een opbrengst van meer dan 700 miljoen dollar.

Tijdens een nieuw interview met Empire Magazine, liet Derrickson een en ander los over zijn vertrek, dat volgens hem meer met zijn mentale gesteldheid had te maken dan de eerder genoemde creatieve meningsverschillen. Naar eigen zeggen was hij al langere tijd in therapie wegens trauma's uit zijn jeugd:

"Ik had al jaren te kampen met trauma's uit mijn jeugd. Bij mij thuis werd iedereen met een riem geslagen, of erger. Ook vloeide er vaak genoeg bloed bij het lopen van en naar school. Dat was de soort buurt waarin ik ben opgegroeid."

Over zijn relatie met Marvel Studios zei hij dit:

"In tegenstelling tot alle roddels, ging mijn vertrek op vriendschappelijke wijze. Ik zou zo weer voor ze werken. Maar ik heb de juiste beslissing genomen. The Black Phone was de film die ik op dat moment moest maken."

The Black Phone, die verschijnt op 24 juni a.s., is momenteel goed voor een score van 100% op Rotten Tomatoes. Een film om in de gaten te houden dus!

NieuwsFilm

meest populair