Er komt een nieuwe 'The League of Extraordinary Gentlemen'

Er komt een nieuwe 'The League of Extraordinary Gentlemen'

Een comic van Watchmen-bedenker Alan Moore.

20th Century Studios is naar verluidt bezig met het ontwikkelen van een nieuwe bewerking van Alan Moore's The League of Extraordinary Gentlemen-strips. De film zou direct naar streaming moeten gaan.

Het originele en veelgeprezen eerste deel van de strip, en de slecht ontvangen eerdere verfilming uit 2003, die een aantal grote veranderingen in het verhaal aanbracht, spelen zich af in een alternatieve wereld uit het Victoriaanse tijdperk.

Het verhaal volgt een groep beroemde personages uit de literatuur uit die periode - Allan Quatermain, Captain Nemo, Dorian Gray, Mina Harker, The Invisible Man en Dr. Jekyll & Mr. Hyde - terwijl ze samenwerken tijdens een geheime missie.

Eerdere verfilming uit 2003
Regisseur Stephen Norrington stond aan het hoofd van de eerdere verfilming die het laatste werk van wijlen Sean Connery op het witte doek markeerde. Er zijn in het verleden verschillende pogingen ondernomen om de titel opnieuw op te starten, maar geen enkele overleefde de ontwikkelfase.

Justin Haythe (Revolutionary Road) is volgens Collider aangetrokken om het script te schrijven, terwijl Susan Montford en Don Murphy optreden als de producenten.



NieuwsFilm

meest populair