De terugkeer van J.K. Rowling naar The Wizarding World?

De nieuwe CEO van Warner Bros heeft laten weten graag weer met J.K. Rowling rond de tafel te gaan zitten.

Mitchell 19 mei 2022 10:12 in Algemeen
Na de beruchte cancelling van J.K. Rowling door haar fans is het voor enige tijd stil gebleven rondom de schrijfster van de Harry Potter-boeken. De nieuwe CEO van Warner Bros, David Zaslav, staat weer op het punt die stilte te doorbreken.

De terugkeer naar de originele werken van Rowling is geen verrassing. De afnemende belangstelling voor Fantastic Beasts And Where To Find Them is verontrustend en doet velen reikhalzend terugkijken naar het ongeëvenaarde succes van Rowling's werk.

Er is al veel nieuw 'tovenaarswerk' in de maak, waaronder de geanticipeerde game Hogwarts Legacy. Ook gaan er geruchten rond dat HBO Max een Harry Potter-show zal gaan produceren.

Terug van nooit weggeweest
Rond 2019 begon de ophef rondom Rowling na online commentaar te hebben geleverd op transvrouwen. Dit werd haar niet in dank afgenomen door Harry Potter-fans, wat leidde tot haar cancelling. Hierdoor was ze minder betrokken bij de nieuwe films en series, en was ze ook maar minimaal te zien in Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts uit 2021.

Die tijden lijken nu voorbij te zijn. The Wall Street Journal bracht het volgende nieuws naar buiten.

WSJ: 'Zaslav kijkt ernaar uit om nieuwe 'Harry Potter'-content te gaan maken voor HBO Max en Warner Bros en heeft plannen om met de creator J.K. Rowling de komende weken de zaak te bespreken."

Zal dit dan het einde zijn van een tovenaarstijdperk zonder Rowling? En zal hierna ook de algemene belangstelling voor en kwaliteit van 'The Wizarding World' weer toenemen?

NieuwsFilm