Deze 5 topfilms kan je deze week zien op HBO Max en Disney+

We zetten weer vijf toffe tips op een rij!

Jim Pedd 23 mei 2022 22:30 in Featured
Veertig edities onderweg, hebben we voor het eerst geen tip van Netflix deze week. Waarom? Er is geen film aangekondigd! Wel zijn er heel wat titels bekend van Disney+ en HBO Max en zijn dat dan ook de streamingdiensten die we in deze weekpreview uitlichten.

Bad Boys (1995)
Regie: Michael Bay | Cast: Lisa Boyle, Michael Taliferro, Emmanuel Xuereb, Tchéky Karyo | Releasedatum: 27 mei op DISNEY+
Een hete zomernacht. 100 miljoen aan heroïne, gestolen bewijsmateriaal van de Miami Police. Undercover-agenten Marcus Burnett (Martin Lawrence) en Mike Lowrey (Will Smith, The Fresh Prince of Bel Air) moeten binnen 72 uur de daders zien te vinden. Hoe pak je dit aan? Vrijgezel Mike en vader-van-drie-kinderen Marcus kruipen in elkaars huid om hun enige getuige te kunnen beschermen. Vanuit deze ietwat komische situatie betreden de heren de wereld van snelle auto's en rondvliegende kogels.

Hubble's Cosmic Journey (2015)
Regie: Christopher Riley | Cast: Charles F. Bolden Jr., Chris Burrows, Michael Griffin, John M. Grunsfeld | Releasedatum: 27 mei op DISNEY+
Voor de vijfentwintigste verjaardag van de Hubble Space Telescope, duikt National Geographic Channel in het verhaal van het meest succesvolle wetenschappelijke project ooit.

Utøya 22. juli (2018)
Regie: Erik Poppe | Cast: Andrea Berntzen, Aleksander Holmen, Brede Fristad, Elli Rhiannon Müller Osbourne | Releasedatum: 27 mei op HBO Max
We ontmoeten Kaja, twaalf minuten voordat er een eerste schot gelost wordt op een zomerkamp in het Noorse Utøya. Het is 22 juli 2011, de ergste dag in de moderne Noorse geschiedenis, waarbij Anders Breivik niet alleen een bomaanslag pleegde, maar ook vele tieners vermoordde.

Ready Player One (2018)
Regie: Steven Spielberg | Cast: Tye Sheridan, Olivia Cooke, Ben Mendelsohn, Lena Waithe | Releasedatum: 29 mei op HBO Max
In de nabije toekomst ontsnapt de geïsoleerde tiener Wade Watts van zijn saaie bestaan wanneer hij inlogt op OASIS, een wereldwijd gebruikte virtuele utopie, waar gebruikers idyllische alternatieve levens kunnen leiden. Als de excentrieke miljardair die OASIS heeft verzonnen, komt te overlijden, stelt hij zijn enorme fortuin beschikbaar aan de winnaar van een grote virtuele schattenjacht. Wade gaat als een van miljoenen gamers op jacht naar de schat en moet het al snel opnemen tegen grote bedrijven en andere tegenstanders die er alles aan doen om de schat eerst te vinden.

Crazy Rich Asians (2018)
Regie: Jon Chu | Cast: Constance Wu, Henry Golding, Michelle Yeoh, Gemma Chan | Releasedatum: 29 mei op HBO Max
Rachel Chu is een Chinese lerares, geboren in Amerika. Zij is dolgelukkig met haar nieuwe vriend Nick Young, een aantrekkelijke jongeman, ook van Chinese afkomst. Nick nodigt Rachel uit naar Singapore om het huwelijk bij te wonen van zijn beste vriend. Rachel accepteert de uitnodiging, niet wetende dat Nick uit één van de rijkste families in Azië komt. Ze komt in een wereld terecht van ongekende luxe en waar elke aantrekkelijke vrouw een mogelijke bedreiging vormt voor haar relatie met de rijke, felbegeerde Nick.

NieuwsFilm