Gerucht: Maar liefst 45 (!) scenarioschrijvers betrokken bij superheldenfilm 'The Flash'

Er lijken steeds meer scenarioschrijvers betrokken te zijn bij grote Hollywoodproducties.

Hoewel het algemeen bekend is dat er doorgaans meer schrijvers werken aan blockbusters dan in de aftiteling vermeld staan, lijkt een aankomende superheldenfilm een record te gaan verbreken. Dat schrijft Deadline.

Het is de droom van haast elke scenarioschrijver in Hollywood: mogen meewerken aan een blockbuster. Toch is zo'n klus in werkelijkheid niet altijd even prettig, want als je eenmaal als schrijver een script hebt ingeleverd, is de kans groot dat een ander wordt ingehuurd om het stokje van je over te nemen.

Vandaag de dag werken er dan ook vaak een hoop schrijvers aan het script van grote films en worden scenario's keer op keer herschreven.

Onvoorstelbaar veel
Filmstudio's moeten de uiteindelijke versie van het script aanmelden bij de WGA, een beroepsvereniging voor scenarioschrijvers. Deadline heeft opgevangen dat er onlangs een script is aangemeld waar echt ongekend veel schrijvers betrokken bij zouden zijn.

Deze bekende site heeft namelijk van insiders gehoord dat er maar liefst 45 (!) schrijvers hebben meegewerkt aan het scenario van een grote superheldenfilm die volgend jaar moet verschijnen.

Naar alle waarschijnlijk gaat het hier om The Flash, een film van DC met Ezra Miller in de hoofdrol.

Warner Bros. werkt al heel lang aan een film over deze supersnelle superheld en in de loop der jaren hebben verschillende schrijvers scenario's opgeleverd voor deze productie.

Met zoveel koks in de keuken is het maar te hopen dat de uiteindelijke film een beetje gestroomlijnd aanvoelt.

NieuwsFilm

meest populair