Kirsten Stewart geeft eerste reactie op eigen onsmakelijke spel in 'Crimes of the Future'

In body horror 'Crimes of the Future' zijn er voldoende gore scènes te vinden. Kan hoofdrolspeelster Kristen Stewart het zelf wel aanzien?

Mitchell 26 mei 2022 11:17 in Algemeen
De belofte van regisseur David Cronenberg werd waarheid: meerdere mensen liepen tijdens de première op Cannes ongepast de zaal uit. Kon hoofdrolspeler Kirsten Stewart het wel verdragen?

In de film speelt Kirsten Stewart de onderzoeker Timlin van een nationaal orgaandonatie-instituut. Zij is op zoek naar Saul Tenser, gespeeld door Viggo Mortensen, voor een wel heel vreemd fenomeen. De performancekunstenaar heeft namelijk het 'Accelerated Evolution Syndrome', waardoor hij nieuwe organen kan groeien in zijn lichaam.

Met de hulp van zijn partner Caprice, gespeeld door Léa Seydoux, haalt hij deze organen uit zijn lijf tijdens artistieke optredens, inclusief publiek. Dat wordt dus gruwelen geblazen voor het filmpubliek van Crimes of the Future..

David Cronenberg heeft veel cultklassiekers op zijn naam staan, waaronder Crash en The Fly. Zoals de kenners wel weten, bewijzen deze films maar al te goed dat Cronenberg weet hoe hij body horrors maakt, die je nog jaren bijblijven.

Kan Kirsten Stewart zichzelf wel aanzien?
Tijdens een recente persconferentie voor de nieuwe film vertelde Stewart hoe ze zich voelde toen ze zichzelf op het grote doek zag tijdens de première op Cannes.

Stewart: [i]"Wij, de acteurs, dachten na elke draaidag: 'What the f*ck hebben we vandaag uitgespookt?' Maar nadat ik de film gisteravond heb gezien werd het kristalhelder voor me. De film is zo confronterend, en het voelt alsof je echt organen zit te hakken tijdens de opnames, en als dat ook niet zo voelt terwijl je de film kijkt is het het niet waard geweest."/i].

Crimes of the Future staat in Nederland gepland voor 2 juli.

NieuwsFilm