Vergeten fantasy-blockbuster verovert ineens de streamingmarkt

Oz the Great and Powerful wint op Hulu.

Jim Pedd 27 mei 2022 20:30 in Algemeen
In theorie is een blockbuster die 200 miljoen dollar kostte om te maken, geregisseerd door een populaire regisseur en met een sterrencast, die 500 miljoen dollar opbracht aan de box office, er een die je niet snel gaat vergeten. Maar toch lijkt dat gebeurd te zijn met Oz the Great and Powerful.

Met nadruk op lijkt. Want de film Oz the Great and Powerful is ineens weer populair aan het worden. Gek is dat niet, want het is de laatste film in bijna een decennium van regisseur Sam Raimi, voordat hij terugkeerde om ons Doctor Strange in the Multiverse of Madness te brengen.

Oz the Great and Powerful
Volgens FlixPatrol is Oz the Great and Powerful nu de zevende meest bekeken titel op Hulu in de Verenigde Staten. Daarmee moge duidelijk zijn dat abonnees de film weer opnieuw vinden, zeer waarschijnlijk geïnspireerd door de nieuwe MCU-film van Raimi.

De film Oz the Great and Powerful scoorde best okay bij critici en bij kijkers. Op RottenTomatoes scoort 'ie 57 procent bij critici en bij het publiek een net iets lagere 56 procent.

Maar echt blijven hangen deed Oz the Great and Powerful uiteindelijk niet. Al weten we inmiddels wel dat het publiek de film opnieuw vindt!

NieuwsFilm