BREAKING: Johnny Depp WINT rechtszaak tegen Amber Heard

Over een kwartier wordt bekend wie van de twee de zaak heeft gewonnen.

Johnny Depp heeft de rechtszaak die hij heeft aangespannen tegen zijn ex-vrouw Amber Heard gewonnen. Dat heeft de jury zojuist bekend gemaakt. Heard moet 15 miljoen dollar betalen aan Depp.

Update 21:30 uur: De zaak is officieel ten einde gekomen. Daarmee stopt ook deze liveblog.

Update 21:28 uur: Heard krijgt een schadevergoeding van 2 miljoen dollar toegewezen.

Update 21:26 uur: Heard krijgt deels gelijk in een van haar tegenclaims.

Update 21:25 uur: Heard is duidelijk emotioneel.

Update 21:21 uur: De jury meent dat Heard de reputatie van Depp bewust heeft proberen te beschadigen met haar opinieartikel.

Update 21:18 uur: De rechter keert terug. De jury is klaar. De uitspraak volgt over enkele ogenblikken.

Update 21:14 uur: Na tien minuten is de jury nog altijd niet terug in de rechtszaal.

Update 21:04 uur: De formulieren van jury blijken niet compleet te zijn. Men is vergeten om de hoogte van de schadevergoeding in te vullen. Deze moet minstens 1 dollar zijn. Het lijkt er dan ook op dat een van de twee partijen heeft gewonnen. Wie? Dat wordt later pas duidelijk.

Update 21:00 uur: De rechter roept de jury naar binnen. Precies op de aangekondigde tijd. Verder herinnert ze de aanwezigen in de zaal eraan dat men zich dient te gedragen, ook al kan men zich niet vinden in de uitspraak.

Update 20:50 uur: Depp is niet aanwezig bij de uitspraak. Dat is zojuist bevestigd. Hij is op dit moment in het Verenigd Koninkrijk waar hij optreedt met rockgitarist Jeff Beck. Depp volgt de uitspraak live vanuit het VK.

Update 20:45 uur: Bij de rechtbank hebben zich een hoop media en fans van Depp en Heard verzameld. Er vliegen zelfs helikopters over het gebouw. De afgelopen weken was er veel aandacht voor de zaak. Livestreams op YouTube werden door vele geïnteresseerden bekeken.


Terugblik
Depp klaagde Heard aan na een online gastcolumn die zij had geschreven voor The Washington Post in 2018. Daarin besprak zij haar ervaringen met huiselijk geweld. Hoewel ze dat deed zonder de naam van Depp letterlijk te noemen, was het volgens de Pirates of the Caribbean-acteur klip-en-klaar dat ze het over hem had.

Depp eist een schadevergoeding van 50 miljoen dollar van zijn ex. Heard eist op haar beurt 100 miljoen van Depp. Zij meent acteerklussen en campagnes mis te zijn gelopen door reputatieschade.

De inhoudelijke behandeling van de zaak nam zo'n zes weken in beslag. De jury had enkele dagen nodig om het bewijs en de argumenten van beide kanten te wegen. Depp lijkt de publieke opinie aan zijn kant te hebben, maar niet vergeten moet worden dat hij een eerdere rechtszaak in het Verenigd Koninkrijk heeft verloren.

NieuwsFilm

meest populair