Tom Cruise heeft een bizar record neergezet met 'Top Gun: Maverick'

Tom Cruise heeft een bizar record neergezet met 'Top Gun: Maverick'

Top Gun: Maverick doet het ongelofelijk goed.

De film Top Gun: Maverick heeft weer een opvallend box office record gebroken. Dat in het tweede releaseweekend van de film.

36 jaar na het origineel verscheen Top Gun: Maverick, en bleek het een waardig vervolg te zijn. Acteur Tom Cruise was helemaal toegewijd aan praktisch stuntwerk, wat het een van de beste actiefilms van de afgelopen jaren maakt volgens heel wat critici en fans. Alle positieve buzz rond de film zorgde er al voor dat het een grote hit werd.

Top Gun: Maverick
De film Top Gun: Maverick debuteerde tijdens het Memorial Day weekend, wat in de Verenigde Staten een extra lang weekend is. In de Verenigde Staten werd het daardoor ook meteen de best verdienende film ooit in de carrière van Cruise.

In zijn tweede weekend is Top Gun: Maverick wederom de box office kampioen. Maar de prestaties zijn echt enorm indrukwekkend.

Volgens Variety bracht Top Gun: Maverick in zijn tweede weekend aan de box office nog altijd 90 miljoen dollar op. Dat betekent dat de film slechts 29 procent inleverde aan de box office. En dat is de kleinste afname voor een film die 100 miljoen dollar of meer verdiende in zijn eerste weekend.

Ter vergelijking: Spider-Man: No Way Home en Doctor Strange in the Multiverse of Madness leverden in hun tweede weekend 67 procent in en de film The Batman zag zijn box office met 50 procent verminderen.

NieuwsFilm

meest populair