Derde 'Top Gun'-film nu al mogelijk!?

De film zou er kunnen komen.

Brian Robbins, President en CEO van Paramount Pictures omschrijft de kans dat er een Top Gun 3 komt. Voor velen, waaronder Robbins, is de grootste verrassing van dit filmjaar de omvang van het succes van Top Gun: Maverick.

De film verscheen 36 jaar na de originele productie en blijkt een enorm succes te zijn. Dat blijkt wel uit het feit dat de film in twee weken tijd in de Verenigde Staten al op 308 miljoen dollar staat en wereldwijd intussen (de VS meegerekend) op een box office van 569 miljoen dollar. Daarmee is het de grootste film van acteur Tom Cruise ooit in de Verenigde Staten en is de kans groot dat het dat wereldwijd wordt.

Top Gun 3
Ook is Top Gun: Maverick een succes bij critici en het publiek. Zo bezien is het eigenlijk gek dat Robbins en Paramount het niet direct over een derde deel hebben.

Tegenover Variety laat Robbins weten dat hij niet wil "speculeren" over een Top Gun 3 en dat hij vooral blij is om Top Gun: Maverick op dit moment alle ruimte te geven om de spotlight in handen te hebben. En hij is duidelijk blij met het succes.

"Laten we zien waar we over 35 jaar staan. Ik wil niet speculeren. Dit is een ongelofelijke prestatie. Voor deze film is de sky the limit."

Kortom: rond een derde Top Gun-film is alles mogelijk, maar niets zeker.

NieuwsFilm

meest populair