Gemengde ontvangst maakt box office 'Jurassic World Dominion' teleurstellend

Gemengde ontvangst maakt box office 'Jurassic World Dominion' teleurstellend

Jurassic World Dominion lijkt niet zo goed te gaan verdienen als de voorgangers.

De nieuwste box office voorspellingen voor Jurassic World Dominion laten zien dat de toekomst mooi is, maar minder mooi dan misschien wel verwacht en gehoopt werd.

In 2015 kreeg de Jurassic-franchise een soft reboot met Jurassic World. De film bleek een enorme hit, brak meerdere box office records en leverde wereldwijd 1,6 miljard dollar op aan de box office. Het succes leidde tot vervolg Jurassic World: Fallen Kingdom, dat ook een succes was met 1,3 miljard dollar aan box office.

Jurassic World Dominion
Net als zijn voorgangers, ziet het ernaar uit dat Jurassic World Dominion richting een prima box office prestatie gaat.

De vroege voorspellingen voor het openingsweekend (let wel: de voorpremières die plaatsvonden rekent men dan even niet mee) laten zien dat de film iets minder gaat verdienen dan wellicht verwacht. Sterker nog: hij is op weg naar de laagste box office opening van de drie films tot nu toe.

Volgens Variety gaat Jurassic World Dominion in het openingsweekend vermoedelijk tegen de 125 miljoen dollar opbrengen. Het laagste debuut van de trilogie! Jurassic World opende met 208 miljoen dollar en Fallen Kingdom met 148 miljoen dollar.

Een teleurstelling, want oorspronkelijk werd in mei nog voorspeld dat Jurassic World Dominion goed zou zijn voor een opening tussen de 165 en 205 miljoen dollar.

NieuwsFilm

meest populair