Nieuwe 'Dune'-schurk extreem vaag over zijn rol

Nieuwe 'Dune'-schurk extreem vaag over zijn rol

Austin Butler heeft alle lof voor Denis Villeneuve.

Jarenlang was Dune zo'n franchise waarvan iedereen dacht dat deze niet te verfilmen zou zijn. Tot regisseur Denis Villeneuve ten tonele verscheen en ons met groot succes een film bracht op basis van het eerste deel van het boek van Frank Herbert.

Dune: Part Two moet later volgend jaar in de bioscoop te zien zijn en brengt een boel oude bekenden terug. Maar voegt ook nieuwelingen toe. Een daarvan is Austin Butler, die de rol van schurk Feyd-Rautha speelt.

Feyd-Rautha in Dune-vervolg
Acteur Butler vertelde in een interview met Total Film heel kort over zijn momenten in de Dune-vervolgfilm. Hij bleef bewust vaag, maar had het wel over zijn enorme waardering van Denis Villeneuve.

"Ik weet niet wat ik hierover kan vertellen," begon Butler.

"Wat ik kan zeggen, is dat ik Denis enorm bewonder en elke kans om met hem samen te werken zou grijpen. Hij is zo'n ongelofelijke filmmaker en brengt altijd buitengewone kunstenaars met zich mee. Ik hield van de eerste film. Dus ja, ik probeer vaag te zijn. Maar ik hou echt heel erg van Denis!"

De nieuwe Dune-film rondt het verhaal van het boek van Frank Herbert af, maar schijnt ook de poort open te laten voor een verfilming van het tweede boek van Herbert. Dat hangt af van de prestaties van dit eerste deel.

NieuwsFilm

meest populair