Forse kritiek op DCEU: Grootste verspilling van een boel talent

Forse kritiek op DCEU: Grootste verspilling van een boel talent

Fans zijn kritisch. Heel kritisch.

Het DCEU heeft natuurlijk zo zijn fans. Maar genoeg fans zullen ook toegeven dat de franchise bepaald niet heeft gebracht was Warner Bros., DC Films en de fans ervan gehoopt zullen hebben.

Negen jaar geleden verscheen Man of Steel in de bioscoop, de eerste film in de franchise van regisseur Zack Snyder. Die deed het goed genoeg voor Warner Bros. en DC Films om een Marvel-achtig model te volgen en meerdere vervolgen en spin-offs te lanceren. Maar met de komst van Batman v Superman: Dawn of Justice bleek al waar mensen voor vreesden: het werd eigenlijk niets.

Successen en missers
Inmiddels staat het DC Extended Universe bekend als een franchise waar je niet van op aan kan. De ene film is een succes, de ander een enorme flop.

Eigenlijk zijn er slechts twee van de zes kernleden van de Justice League die films kregen die erg slaagden: Wonder Woman en Aquaman. De rest van het team kreeg geen solofilms en trok gewoon niet zoveel interesse bij het publiek.

De eerstvolgende poging van Warner Bros. om een Justice League-lid een eigen film te geven wordt een film rond Barry Allen, a.k.a. The Flash. Die wordt nu al geteisterd door problemen door zijn hoofdrolspeler die alsmaar in de problemen komt met de media en de politie.

Fans blikken op Twitter terug op de franchise. Een ding is duidelijk: niet iedereen heeft er meer vertrouwen in:



NieuwsFilm

meest populair