Deze scifi-topfilm is nu alweer 20 jaar oud

Steven Spielberg en Tom Cruise verfilmden verhaal van Philip K. Dick.

Bram de Groot 22 juni 2022 20:30 in Algemeen
Er zijn al heel wat verhalen van schrijver Philip K. Dick verfilmd en misschien wel de beste verfilming is Minority Report van Steven Spielberg en acteur Tom Cruise. De film werd deze week alweer 20 jaar oud.

De scifi-film beleefde op 19 juni 2002 zijn wereldpremière in het Ziegfeld Theatre in New York en met een budget van $102 miljoen werd er een prima #358,4 miljoen opgehaald. Ook de ontvangst was prima met 90 procent (8.20/10) op de Tomatometer van Rotten Tomatoes.

Minority Report alweer 20 jaar oud
In Minority Report speelt zich af in een toekomst waarin de misdaad volledig is uitgebannen. Het is mogelijk om criminelen op te sporen voordat ze hun misdrijf hebben begaan. Als de agent John Anderton (Cruise) van een toekomstige moord beschuldigd wordt, slaat hij op de vlucht om zijn onschuld te bewijzen.

Andere rollen komen van Colin Farrell, Samantha Morton, Max von Sydow, Lois Smith, Peter Stormare, Tim Blake Nelson en Steve Harris en als je de film wilt streamen, dan vind je Minority Report nu op Prime Video.NieuwsFilm