Emma Thompson eerlijk over seks, orgasmes en oudere dames

Good luck to you, Leo Grande met Emma Thompson ontbloot pijnlijke materie en doorbreekt taboes

FilmTotaal 23 juni 2022 10:45 in Celebrity
In haar nieuwste film Good luck to you, Leo Grande die op de streamingdienst Hulu te zien is, speelt Emma Thompson een oudere dame die een veel jongere man inhuurt voor de seks en dat orgasme. "Mijn leeftijd, 63 jaar," meldt zij droog met de Britse humor die haar zo eigen is.

"Nancy is een vrome, gepensioneerde leerkracht. Zij is twee jaar weduwe en heeft nooit een orgasme gehad. Zij besluit een veel jongere sekswerker, gespeeld door Daryl McCormack, in te huren. Hierdoor ontstaan vooringenomen gedachten over elkaar."

"Ondanks haar besluit heeft zij moeite om zich bloot te geven en te genieten. Ik denk dat het komt, omdat vrouwen van oudsher niet gewend zijn na te denken over wat hen echt plezier brengt. Wij zien seks vaak niet als respectabel, terwijl het een primaire kracht is en een belangrijk onderdeel is van het leven. En dat terwijl wij wel geobsedeerd zijn door voedsel, wat ook primair is," vertelt Emma Thompson.

Prachtige karakters
De levendige Emma Thompson heeft prachtige karakters neergezet in onder meer Love, actually en Sense and sensibility. Ook nu spat de pijn en onzekerheid van het scherm. In de show Late Night with Seth Meyers vertelt zij dat dat niet zonder slag of stoot gaat.

Over de intieme scènes vertelt Emma Thompson desgevraagd: "We hebben in besloten kring samen naar delen van ons lichaam gekeken. De plekken die wij niet goed genoeg vonden, hebben wij benoemd en beschreven. Dan kun je die minder mooie delen beter accepteren dan voor de spiegel. We moeten echt stoppen met al onze energie en geld te verspillen aan het niet accepteren van ons eigen lichaam."

Innerlijke strijd
Films over oudere dames en hun innerlijke strijd zijn er nog altijd te weinig. Deze ontroerende film is geschreven door Katy Brand, een comédienne en in slechts negentien dagen opgenomen. Een fijn taboedoorbrekend verhaal.

Je vindt het filmpje op YouTube hieronder. Emma Thompson is een streling voor het oog met haar korte, golvende haren en het blauwe fluwelen pak met gympen. Seth Meyer is een goede gastheer. Hij laat Emma aan het woord, waardoor haar sprankeling overspringt naar het publiek.NieuwsFilm