Ook na zijn dood en na 'Harry Potter' leeft Alan Rickman voort in Rupert Grint

Rupert Grint nam de goede adviezen van Alan Rickman ter harte om zijn carrière te redden, nadat zij geen Ron en Snape meer hoefden te spelen

Vera 24 juni 2022 10:14 in Celebrity
Rupert Grint wist niet goed meer wie hij was na jaren Ron te hebben gespeeld in Harry Potter. Als jonge acteur en artiest herinnerde hij zich gelukkig een aantal adviezen van Alan Rickman. Dat redde Rupert Grints carrière.

Alan Rickman heeft een geweldige prestatie geleverd in de film- en theaterwereld. Na zijn overlijden is dat een grote troost. Zo kunnen wij nog altijd genieten van de prachtige karakters die hij neerzette. Denk aan de verlegen kolonel Brandon in Sense and Sensibility en de van binnen lijdende Snape in Harry Potter.

Mooie adviezen
Daarnaast vertellen zijn co-acteurs nog altijd dat zij mooie, ware adviezen van hem hebben gekregen. Tips waardoor zij beter zijn gaan acteren en hun carrière beter hebben kunnen sturen. In een aflevering In the envelope - The actor's podcast vertelt Rupert Grint naar aanleiding van zijn nieuwste rol:

"Het was fijn om als kindacteur omringd te zijn door oudere, ervaren acteurs. Zij namen de rol van mentor op zich. Zo heeft Alan Rickman ons steeds aangemoedigd om het theater in te gaan, wat ik ook deed."

Cultstatus Harry Potter
Alan Rickman wist wat een idioterie op de jonge acteurs zou afkomen na het einde van de Harry Potter-reeks. De cultstatus van de films was een feit. Door het theater in te gaan, zouden de jonge acteurs die idoolstatus uit kunnen - die enorme druk uit.

Bovendien vormen theatervoorstellingen een acteur ten goede. Vanwege het publiek voel je de inzet om een goede prestatie neer te zetten en leer je omgaan met stress en drukte. Ook Daniel Radcliffe pakte rollen in belangrijke theaterproducties. Emma Watson besloot haar studie op de eerste plaats te zetten en heel af en toe een rolletje op te pakken. In wezen leeft Alan Rickman zo voort.

Bijzonder goed
"Ook gaf Alan Rickman mij tips om een scène uit te spelen zonder op een verkeerd moment te lachen of iets te doen dat niet mag bij een opname. Hij was daar bijzonder goed in. Ik heb veel aan zijn adviezen."

Rupert Grint speelt in een nieuwe serie van M. Night Shyamalan, genaamd Servant op de streamingdienst Apple TV. De auteur en regisseur Shyamalan is bekend van unieke, spannende films als Sixth Sense en The Village.

De podcast van juni 2022 kun je op YouTube hieronder beluisterenNieuwsFilm