Loki moet vader worden van een achtbenig paardenkind!?

Taika Waititi heeft pas plannen.

Jim Pedd 25 juni 2022 07:01 in Algemeen
Taika Waititi, de regisseur van Thor: Love and Thunder, heeft een wel heel bijzonder idee voor een eventuele vijfde film. Het heeft betrekking op een moment rond Loki in de Noorse mythologie.

Waititi vertelde tijdens The Late Show with Stephen Colbert over de Noorse mythologie, waarin Loki vader wordt van een achtbenig paardenkind. Dat zou hij ook wel in het Marvel Cinematic Universe willen zien.

Zwangere Loki zien
"Ik weet niet of je het wist, maar in de mythologie verandert Loki zich op een gegeven moment in een vrouwelijke paard. Hij heeft daarna seks met een serpent en werd zwanger," begon Waititi.

"Daarna kreeg Loki een achtbenig paard als kind. Waarom zat dat niet in Avengers? Misschien moeten we een petitie beginnen. En moeten we zien hoe Tom Hiddleston zwanger is van een paard!"

Hoewel Waititi dicht bij de waarheid zit, klopt zijn versie van de Noorse mythe niet helemaal. Het achtbenige paardenkind van Loki, Sleipnir, was ook het paard van Odin. Hij werd geboren uit een paringsritueel tussen Loki en een ander paard genaamd Svaðilfari.

De serpent waar Waititi vermoedelijk naar refereert, is de Jörmungandr, een van de grootste vijanden van Thor.

NieuwsFilm