Componist apetrots op megaflops 'Speed Racer' en 'John Carter'

Ondanks dat deze enorme producties flopten, hebben duizenden mensen er keihard aan gewerkt.

Zilko Tarici 25 juni 2022 11:55 in Algemeen
Als je dezer dagen een liefhebber bent van filmmuziek, dan is Michael Giacchino ongetwijfeld een naam die je kent. De componist was het laatste decennium goed voor de muziek van meerdere Pixar-films, de Star Trek- en Planet of the Apes-films, maar ook recente blockbusters als Spider-Man: No Way Home, The Batman, Jurassic World: Dominion en Lightyear.

Giacchino sprak onlangs in het kader van zijn werk aan Thor: Love and Thunder met Collider over de projecten waar hij in het verleden aan heeft gewerkt, en liet blijken dat hij soms nog wel trotser is op de flops waar hij aan heeft meegwerkt.

Megaflops
Twee titels die eruit sprongen zijn John Carter en Speed Racer, die beide gelden als megaflops. Aldus Giacchino:

[b]"Het is bij die films niet alleen de muziek waar ik trots op ben, maar ook de film zelf. John Carter heeft onterecht een slechte naam gekregen. Net als Speed Racer. Ik houd ontzettend van beide films, en ik weet dan ze hun fans hebben, en daar ben ik heel erg blij om.

Je werkt net zo hard aan zo'n film als een die wel succesvol is. Je probeert altijd het beste eruit te halen, en dat geldt voor al die mensen die meewerken aan deze grote films."[/i]

Thor: Love and Thunder draait vanaf 6 juli in de bioscoop.

NieuwsFilm