Deze 5 topfilms op HBO Max en Netflix wil je niet missen deze week

Het wordt een mooie week.

Jim Pedd 27 juni 2022 10:19 in Featured
Elke maandag kijken we naar de grootste streamingdiensten van dit moment: Netflix, Prime Video, HBO Max en Disney+ en kijken we naar het aanbod dat ze toevoegen deze week. Deze week hebben we films van Netflix en HBO Max.

De Marathon (2012)
Regie: Diederick Koopal | Cast: Stefan de Walle, Martin van Waardenberg, Marcel Hensema, Frank Lammers | Releasedatum: 29 juni op HBO Max
De Rotterdamse vrienden Gerard, Leo, Kees en Nico werken gebroederlijk samen in de garage van Gerard, maar de zaken gaan niet al te best. Het viertal komt op het lumineuze idee zich te laten sponsoren en mee te doen aan de marathon van Rotterdam om op die manier de garage van de ondergang te redden. Voor de maten staat er met de voorbereidingen op deze prestigieuze loop en het redden van de garage echter meer op het spel dan alleen het halen van de finish...

Jersey Girl (2004)
Regie: Kevin Smith | Cast: Betty Aberlin, Matt McFarland, Sarah Stafford, Paulie Litt | Releasedatum: 1 juli op NETFLIX
Ollie Trinke (Ben Affleck) is een gelikte zakenman uit New York met de wereld aan zijn voeten. Hij is onlangs getrouwd met de liefde van zijn leven, Gertrude (Jennifer Lopez) en hun eerste kindje is op komst. Zijn perfecte leventje verandert tragisch als zijn vrouw overlijdt. In één klap is hij een alleenstaande vader. Als hij dan ook nog eens zijn baan verliest, moet hij noodgedwongen weer bij zijn vader gaan wonen in zijn geboorteplaats New Jersey. Met hulp van de mooie, jonge Maya (Liv Tyler) probeert hij zijn leven weer op de rit te krijgen. Zij en zijn ontwapenende dochtertje Gertie laten hem inzien dat je soms het verleden achter je moet laten om gelukkig te worden.

Shazam! (2019)
Regie: David F. Sandberg | Cast: Zachary Levi, Michelle Borth, Djimon Hounsou, Mark Strong | Releasedatum: 1 juli op HBO Max
We hebben allemaal een superheld in ons. Het vereist alleen wat magie om het eruit te halen. In het geval van Billy Batson (Angel), kan dat door één woord te roepen: Shazam! Het 14 jarige pleegkind kan daardoor met behulp van een oude tovenaar in de volwassen Superheld Shazam (Levi) veranderen. Van binnen is hij nog een kind, maar van buiten heeft Shazam een gespierd, goddelijk lichaam. Shazam komt tot leven in deze volwassen versie van zichzelf door te doen wat elke tiener zou doen met superkrachten: er veel plezier mee maken! Kan hij vliegen? Heeft hij röntgenogen? Kan hij bliksem uit zijn handen laten schieten? Kan hij zijn proefwerken op school overslaan? Shazam gaat op zoek naar de grenzen van zijn krachten met de roekeloosheid van een kind. Maar hij zal deze krachten snel moeten beheersen om de dodelijke krachten van het kwaad te bestrijden die worden beheerst door Dr. Thaddeus Sivana (Strong).

The Expendables 2 (2012)
Regie: Simon West | Cast: Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren | Releasedatum: 1 juli op HBO Max
De louche CIA agent Church (Bruce Willis) stuurt de Expendables, een groep huurlingen, opnieuw op een gevaarlijke missie. De groep moet een vermist pakketje zien terug te krijgen bij het agentschap. Het pakketje is echter in Gazak, een door oorlog verscheurd Oost-Europees land. De missie loopt in het honderd wanneer blijkt dat een andere groep huurlingen, de Sangunaires, dezelfde opdracht probeert uit te voeren.

Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (2003)
Regie: Jan de Bont | Cast: Angelina Jolie, Gerard Butler, Ciarán Hinds, Chris Barrie | Releasedatum: 1 juli op NETFLIX
In het tweede deel van Tomb Raider moet Lara Croft (Angelina Jolie) op zoek naar een tempel waar een sleutel te vinden is tot "Pandora's Box". Als deze "box" geopend wordt, kan deze een kracht loslaten die miljoenen mensen hun levens kan ontnemen. Lara moet deze sleutel en 'box' eerder vinden dan Chen Lo, hoofd van een Chinees misdaadsyndicaat, die "Pandora's Box" wil vinden, en dan wil verkopen aan de hoogste bieder.

NieuwsFilm