'Top Gun: Maverick'-regisseur over zijn geschrapte 'Black Hole'-remake

Na Tron: Legacy kreeg de gevierde regisseur zijn volgende project niet van de grond.

Zilko Tarici 28 juni 2022 06:00 in Algemeen
Top Gun: Maverick-regisseur Joseph Kosinki arriveerde ruim 10 jaar geleden in de filmwereld met Tron: Legacy, een film die als vervolg diende op Disney's cultklassieker uit 1982. Ondanks dat die film niet genoeg opbracht om een derde deel te garanderen, verdiende Kosinski sindsdien zijn sporen met de films Oblivion, Only the Brave, Maverick en Spiderhead.

Vlak na Tron: Legacy hadden Kosinski en producent Sean Bailey het idee om een remake te maken van een ambitieuze, maar geflopte Disney-film uit 1979; Gary Nelsons The Black Hole uit 1979.

In de oorspronkelijke film zagen we hoe de bemanning van een ruimtevaartuig in contact komt met de gestoorde wetenschapper Dr. Hans Reinhardt, de enige mens aan boord van een enorm schip dat hij in een zwart gat wil vliegen.

Jon Spaihts, scenarist van Dune, Prometheus en Passengers werd indertijd ingehuurd om het script van de remake te schrijven. Dat script was blijkbaar compleet en werd door de studio goed ontvangen, maar toch werden de plannen voor de film geschrapt.

Een ambitieus project
Kosinski werd deze week gevraagd naar de films waar hij aan werkt, en op een gegeven moment kwam ook The Black Hole ter sprake. Kosinski onthulde dat de film te veel overeenkomsten had met Christopher Nolans Interstellar, en daarom geschrapt werd door het Huis van Muis. Kosinski vervolgde met:

"Ik vind die film nog steeds een van de meest unieke die Disney ooit heeft gemaakt. Het origineel bedoel ik. Het idee om te reizen naar een zwart gat is erg intrigerend omdat het niet science-fiction is. Ze bestaan echt en wat eromheen gebeurt is echte fysica. En je kunt over de reis erheen een geweldig verhaal vertellen. Maar ik heb nog niet uitgevogeld wat dat verhaal precies moet zijn."

De originele The Black Hole kun je streamen via Disney+.

NieuwsFilm