Waarom de uitdagende Glenn Close nu pas na ruim 40 jaar naar een MET-gala gaat?

Op haar 75ste verscheen Glenn Close laatst met een bijzonder excuus op haar allereerste MET-gala

Vera 29 juni 2022 12:44 in Celebrity
Het kan raar gaan. Zo ben je 75 jaar oud en zit je al meer dan 40 jaar in de filmwereld met een lange lijst films. Je wint verschillende prijzen voor jouw filmrollen en toch ... naar een MET-gala durf je niet. Ook al loopt iedereen met je weg. Ook al heb je films op jouw naam staan, zoals de destijds gewaagde Fatal Attraction en Dangerous Liaisons, en een recente Marvel-film als Guardians of the Galaxy en Warcraft.

Glenn Close bekent: "Ik moet bekennen dat een MET-gala met gemak uit mijn comfortzone gaat. Ik ben eigenlijk heel verlegen en op mijzelf. Ik kom uit een simpel stadje waar wij niet zulke extravagante kleding aan doen."

"Ik durfde gewoon niet naar een MET-gala. Jezelf zo exposeren is niets voor mij. Het is teveel aandacht. Te intimiderend. Maar ik dacht als ik mij aan iemand vast mag klemmen, dan durf ik het wel."

"Ik heb nu als mindset dat ik er voor Pierpaolo ben. Als zijn muze. Omdat deze avond voor hem zo belangrijk is. Ik hoop dat ik aan zijn beeld kan voldoen. Ik vind het in elk geval een geweldige eer."

Waanzinnige creatie
Voor alles is er een eerste keer. Als je maar durft. En dat doet Glenn Close. Zij heeft de eer een creatie aan te mogen van Valentino, gemaakt door hoofdontwerper Pierpaolo en meteen haar partner voor die avond. De cape, handschoenen, tas en schoenen ogen extravagant en erg fuchsia.

Pierpaolo vertelt: "Als je ergens aandacht kunt trekken, is dat wel in Amerika. Glenn is een legende en perfect voor mijn ontwerp. De kleur is meisjesachtig en past Glenn goed. Als je met kleur de mindset van mensen kunt veranderen, kun je dat ook met andere dingen."

Pierpaolo heeft haar trouw vastgehouden, zodat Glenn Close uit haar schulp kon komen en alsnog kon genieten van een MET-gala. Haar eerste. Ook voor ervaren acteurs kunnen deze avonden een extreem, stressvolle aangelegenheid zijn immers.

Weinig mensen van haar leeftijd die in een waanzinnige, felle creatie zo de toon kunnen zetten. Ze lijkt weer een beetje op haar Cruella-creatie in de live action movie De 101 dalmatiërs van Disney. Maar dan liever.

Het lieve filmpje gemaakt door Vogue vind jij op YouTube en meteen hieronder. Glenn Close is op het moment ook in de dramaserie Tehran te bewonderen op Apple TV en leerde daar Farsi voor.NieuwsFilm