Tommy Lee Jones was bijna Hobbs in 'Fast Five' in plaats van Dwayne Johnson

Tommy Lee Jones was bijna Hobbs in 'Fast Five' in plaats van Dwayne Johnson

Zou de Fast and Furious-franchise allang afgelopen zijn zonder Dwayne Johnson?

In plaats van een actieve agent die een fysieke match is voor Dominic Toretto, was het eigenlijk de bedoeling dat Hobbs in Fast Five zou worden neergezet als een oudere, doorgewinterde agent. Je zou hem dan ook niet persoonlijk achter Dom en zijn maten aan zien sjezen door de straten van Rio de Janeiro, maar meer als strateeg achter het onderzoek naar deze groep hebben gezien.

Als de makers van Fast Five hadden besloten om het oorspronkelijke concept rond Hobbs toe te passen, dan zou waarschijnlijk gespeeld zijn door niemand minder dan Oscarwinnaar Tommy Lee Jones!

Breder en groter
Het is naar verluidt zelfs zo dat Hobbs in het script werd geschreven met Tommy Lee Jones in gedachten. Er zijn echter maar weinig details beschikbaar over het feit of Jones de rol uiteindelijk ook is aangeboden, maar we weten natuurlijk allemaal dat Dwayne Johnson uiteindelijk de man voor de rol bleek.

Ondanks dat je je nu niemand anders dan Johnson kunt bedenken als Hobbs, zou het helemaal niet vreemd zijn om veteraan Jones in de franchise te hebben gezien. De reeks staat er immers om bekend zijn cast aan te vullen met 'old-timers' als Helen Mirren en Kurt Russell.

Of de franchise net zo succesvol zou zijn geweest zonder Johnson valt te betwijfelen, maar het laat je wel afvragen wat had kunnen zijn...

NieuwsFilm

meest populair