Die 'Thor: Love and Thunder'-schurk moest er wel anders uitzien dan in de comics

Gorr the God Butcher lijkt te veel op Voldemort (of andersom).

Jim Pedd 4 juli 2022 07:48 in Algemeen
Marvel Studios komt deze week met de nieuwste film: Thor: Love and Thunder. In de film zien we Gorr the God Butcher, gespeeld door acteur Christian Bale.

Hij ziet er in Thor: Love and Thunder heel anders uit dan zijn comic-tegenhanger. Beide versies hebben een grijze huid en beiden loipen op twee benen. Maar Bale's versie van Gorr mist de iconische ranken en de zwarte mantel. De live-action versie heeft ook nog eens neus, terwijl de comic-versie van Gorr er geen heeft.

Thor: Love and Thunder-verandering
Deel van de reden achter deze verandering ligt volgens regisseur Taika Waititi in het simpele feit dat de comic-versie te veel op Lord Voldemort uit de Harry Potter-franchise leek.

"Zijn gezicht in de comics, helaas, lijkt een beetje op Voldemort. Dus ik dacht: fans gaan die link meteen leggen. Daarom besloten we om dat design links te laten liggen en wel de elementen te bewaren, en het feit dat hij een zwaard heeft. Voor ons is zijn verhaal het belangrijkste aan hem."

Thor: Love and Thunder laat zien hoe Thor probeert innerlijke vrede te vinden. Een zoektocht die bemoeilijkt wordt als Gorr the God Butcher zich aandient, een godheid die het voorzien heeft op alle goden van het universum.

Gelukkig krijgt Thor hulp van Jane Foster (nu Mighty Thor) en Valkyrie, evenals Korg om hem te bestrijden.

NieuwsFilm