Succesregisseur Alex Garland wil misschien nu al stoppen

Succesregisseur Alex Garland wil misschien nu al stoppen

Alex Garland maakte een paar topfilms.

Regisseur Alex Garland bracht ons best een paar toptitels. Maar het lijkt erop dat hij er straks voorlopig de brui aan geeft. Voorlopig is hij even klaar.

Garland ken je onder meer van de films Ex_Machina en Annihilation en de zeer recent verschenen film Men. Niet alles wat hij maakte was echt top, maar een goede regisseur is Garland zeker. Echter is zijn aankomende project Civil War, waarvan de opnames net afgelopen zijn, voorlopig zijn laatste film.

Alex Garland stopt er even mee
Alex Garland vertelde tijdens een interview dat hij even terug wil keren naar zijn roots, namelijk weer schrijven. Gek is dat niet, want hij schreef ook boeken!

"Ik heb best een gecompliceerd, maar serieus, intern dialoog gehad over waar ik hierna mee aan de slag ga. Jaren geleden ben ik begonnen als boekenschrijver, maar ik stopte daarmee en ging aan de slag met films."

"Mijn gevoel is heel sterk nu dat ik moet stoppen met het regisseren van films en dat ik voor andere mensen moet gaan schrijven met de intentie te proberen de film te maken die zij willen maken, in plaats van proberen te dwingen een film te maken die ik wil."

"Het kan ook komen doordat ik de post-productie van Men letterlijk 48 uur voor de opnamestart van Civil War afrondde. Dus misschien was het gewoon uitputtend. Maar ik vraag mij af of het tijd is om een stapje terug te doen."

NieuwsFilm

meest populair