nu in de bioscoop

Men (2022)

Een vrouw wordt ongewenst achtervolgd door mannen. Onaangenamer wordt het niet.
play

6,5 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Horror
  • Sci-Fi
  • Verenigd Koninkrijk
100 Min Verenigd Koninkrijk

Een jonge vrouw (Jessie Buckley) trekt zich na de dood van haar ex-man terug op het Britse platteland. Daar wordt haar rust verstoord wanneer het lijkt alsof iets of iemand haar stalkt. Wat begint als een sluimerende dreiging wordt een regelrechte nachtmerrie, waarin ze belaagd wordt door de demonen uit haar verleden. Regisseur Alex Garland heeft een voorliefde voor sci-fi en horrorfilms met een maatschappelijk kantje en maakt na Ex Machina en Annihilation met Men een beklemmend horrordrama. Jessie Buckley (The Lost Daughter, I’m Thinking of Ending Things) en Rory Kinnear (No Time To Die) vervullen de hoofdrollen.

Regie
Alex Garland
Cast
Rory Kinnear, Sonoya Mizuno, Jessie Buckley, Paapa Essiedu, Gayle Rankin, Zak Rothera-Oxley, Sarah Twomey.
Release
01.05.2022
Release NL
16.06.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Alex Garland | Scenario: Alex Garland | Cast: Jessie Buckley (Harper), Rory Kinnear (Geoffrey), Paapa Essiedu (James), Gayle Rankin (Riley), e.a | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2022

Na getuige te zijn geweest van de onfortuinlijke en brute dood van haar agressieve echtgenoot reist Harper af naar het Engelse platteland om van de schok te herstellen. Al snel wordt ze gestalkt door een eigenaardige dakloze man, waarna alle mannen in de omgeving zich vreemd beginnen te gedragen. Wat volgt is een ijzingwekkende ervaring over trauma.

Alex Garland heeft met zijn films Ex Machina en Annihilation al aangetoond lastige thema's en concepten niet te mijden, maar dat is kinderspel vergeleken met Men. Het moge duidelijk zijn dat wat in Men gebeurt niet (volledig) letterlijk genomen moet worden. Voor die extra laag ongemak bevinden veel effecten in de film zich in de 'uncanny valley', wat betekent dat personages of omgevingen er nét niet overtuigend realistisch uitzien.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Men Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Men

acties