Christian Bale werd snoeihard uitgelachen voorafgaand aan zijn nu zo iconische rol

Christian Bale werd snoeihard uitgelachen voorafgaand aan zijn nu zo iconische rol

Een serieuze Batman-film.. Hahaha!!

Soms worden films een onverwacht succes, en dat geldt ook zeker voor Batman Begins uit 2005. De film volgde namelijk de zwak ontvangen Batman-films Batman Forever en Batman & Robin en die films staan nou niet bepaald aangeschreven als goede films.

In gesprek met The Washington Post gaf acteur Christian Bale (Thor: Love and Thunder) aan dat heel veel mensen vooraf aan Batman Begins absoluut geen vertrouwen hadden in de serieuze aanpak van Christopher Nolan, die tegenwoordig op handen wordt gedragen.

"Ik vertelde mensen dat we een soort Batman-film zouden gaan doen, en het personage serieus zouden gaan benaderen. Heel veel mensen hebben me uitgelachen en ze zeiden: 'nou, dat gaat gewoon helemaal niet werken'," aldus Bale in gesprek met The Washington Post.

Kickstart voor het MCU?
"Dus het is geweldig om deel uit te maken van een trilogie die bewees dat die mensen ongelijk hadden," vervolgde Bale. "Ik weet niet zeker of de film het Marvel Cinematic Universe een kickstart heeft gegeven, maar het heeft zeker geholpen."

En Bale kan ergens nog wel gelijk hebben ook. Na Batman Begins en zeker The Dark Knight werden superheldenfilms serieuzer genomen, zeker door Hollywood.

NieuwsFilm

meest populair