Netflix wil een filmuniversum bouwen rond nieuwe film van de Avengers-regisseurs

Netflix wil een filmuniversum bouwen rond nieuwe film van de Avengers-regisseurs

The Gray Man moet het MCU van Netflix worden.

Regisseurs Joe en Anthony Russo laten weten dat The Gray Man een MCU-achtig gedeeld universum opzet.

The Gray Man is gebaseerd op het boek van Mark Greaney en wordt een wereldwijd spionage-avontuur. De film is speciaal voor Netflix gemaakt en deze maand nog te zien op de streamingdienst. In het kader van die naderende release, horen we vandaag wat nieuws over het project.

The Gray Man
De MCU-omgeving lijkt de Russo's en hun toekomstige projecten behoorlijk gevormd te hebben. Tijdens een interview met Screen Rant, onthullen ze er een breed project van te willen maken:

"We houden wel van het idee. We hebben ons bedrijf, AGBO, samen met onze partners Christopher Markus en Stephen McFeely opgericht, die onze Marvel-films allemaal schreven, dus we houden ervan om te denken over narratieve universa. Dat zit sinds ons werk voor Marvel wel in ons DNA. Dus de meeste dingen die we hier doen, zijn gemaakt vanuit het perspectief van een narratief universum. Zo benaderen we The Gray Man in elk geval. We hebben veel iteraties van dit narratief in gedachten, dat op heel wat manieren uitgedrukt kan worden, in films en in series."

De The Gray Man-boeken bestaan inmiddels uit twaalf delen, dus daar is in elk geval genoeg materiaal voor.

NieuwsFilm

meest populair