'Top Gun: Maverick' verslaat dit box office-record van 'Titanic'

De opbrengst van de blockbuster film blijft maar stijgen.

Sebastiaan Khouw 14 juli 2022 20:30 in Algemeen
Top Gun: Maverick heeft, sinds de film voor het eerst is uitgebracht, meer geld dan Titanic opgebracht in Amerika. Titanic is, wat betreft wereldwijde opbrengst, de best verdienende film van Paramount Pictures.

Volgens Deadline heeft Top Gun: Maverick in zijn eerste (release) periode in Amerika 601.9 miljoen Amerikaanse dollars opgebracht. Titanic bracht in zijn eerste (release) periode 600.7 Amerikaanse dollars op, waardoor Top Gun: Maverick de vorige recordhouder heeft verslagen.

Paramount Pictures
2022 is het beste jaar voor Paramount Pictures sinds 2014. Om het box office succes van Top Gun: Maverick te vieren, bracht Paramount Pictures en CEO Brian Robbins de volgende statement uit: "Top Gun: Maverick is een fenomenale speelfilm, en we zijn diep trots op het vieren van deze geweldige prestatie samen met Tom Cruise, onze filmmakers en cast, onze marketing- en distributie teams, en natuurlijk alle nieuwe en originele Top Gun fans, zonder wie dit niet mogelijk zou zijn geweest."

Op het moment heeft de film ruim 1,006 miljard Amerikaanse dollars opgebracht, waarmee Top Gun: Maverick de eerste film die voor hoofdrolspeler Tom Cruise de opbrengst grens van 1 miljard Amerikaanse dollars heeft behaald. De film bracht ook 40 miljoen Amerikaanse dollars op in zijn vierde weekend in de bioscopen, waarbij de grens eerder alleen behaald werd door Avatar, Star Wars: The Force Awakens en Black Panther.

Toekomstige succes
Het succes van Top Gun: Maverick hoeft hier niet te stoppen. Acteurs Miles Teller en Tom Cruise zijn in gesprek met elkaar geweest voor een potentieel vervolg.

Ondanks dat de film al enkele maanden in de bioscoop te zien, zal Top Gun: Maverick voor de nabije toekomst nog in de Amerikaanse bioscopen blijven. Zo bevestigde de Streaming CEO van Paramount Pictures Tom Ryan, dat de film - vanwege het succes - de komende tijd nog in de (Amerikaanse) bioscopen te zien zal blijven.

NieuwsFilm