Dat Ana de Armas uit Cuba komt, werkt soms in haar nadeel

Dat Ana de Armas uit Cuba komt, werkt soms in haar nadeel

Omdat Ana de Armas uit Cuba komt, vond Jamie Lee Curtis haar bij voorbaat niet ontwikkeld en onervaren toen zij elkaar ontmoetten op de filmset van Knives Out

Jamie Lee Curtis (63) dacht dat Ana de Armas (34) een niet ontwikkelde, onervaren jonge vrouw uit Cuba was, toen zij elkaar ontmoetten op de eerste filmdag op de filmset van Knives Out. Jamie Lee geeft besmuikt toe: "Ik ging er van uit - en dat zeg ik met oprechte schaamte - dat zij net uit Cuba kwam. En zat nog bij: Wat zijn jouw dromen?"

Jamie Lee Curtis bedoelde het niet naar en gaf toe dat zij er volledig naast zat. Blijkbaar had zij zich niet voorbereid op haar tegenspeelster. Want dan had zij geweten dat Ana de Armas naast verschillende films in Cuba ook in films heeft gespeeld als Blade Runner 2049 met Harrison Ford en Ryan Gosling, en Knock Knock met Keanu Reeves.

"Ik dacht, ik stel haar voor aan Jake Gyllenhaal en Steven Spielberg, zodat zij misschien gecast kan worden in West Side Story. Maar toen bleek zij al Jake Gyllenhaal te kennen."

Vooroordeel
Jamie Lee Curtis bekende haar vooroordeel, dat voortkwam uit niet inlezen. Tijdens de filmopnamen ontwikkelde een mooie vriendschap tussen haar en Ana de Armas.

"Ana wil van alles weten en stelt veel vragen. Zo liet zij mij een foto zien van haar als Marilyn Monroe voor de serie Blonde, omdat ze weet dat mijn vader - Tony Curtis - vaak werkte met Marilyn. Ik was geschokt! Ana is gewoon Marilyn Monroe. Niet alleen ziet Ana er uit als Marilyn, maar beweegt zij ook zo!"

Het volledige artikel met Jamie Lee Curtis in HuffPost naar aanleiding van een uitgebreid artikel over Ana de Armas in ELLE Magazine vind jij hier

NieuwsFilm

meest populair