Marvel Studios legde enorme grenzen op aan 'Thor: Love and Thunder'

Taika Waititi kreeg slechts 2 uur?

Jim Pedd 15 juli 2022 13:37 in Algemeen
Thor: Love and Thunder is nu een paar dagen in de bioscoop te zien. Met groot succes, want de film van regisseur Taika Waititi overschreed in slechts een paar dagen tijd al de grens van 300 miljoen dollar aan de wereldwijde box office.

En de film houdt de gemoederen behoorlijk bezig. Fans en critici zijn verdeeld, met name doordat Thor: Love and Thunder weinig focus lijkt te hebben en alle kanten op schiet qua verhaal en actie. Daar blijkt een duidelijke reden achter te zitten.

Thor: Love and Thunder
The Ringer-Verse's Joanna Robinson stelt dat Waititi de opdracht van Marvel Studios kreeg om Thor: Love and Thunder kort te houden.

"Taika heeft absoluut geen blanco cheque gekregen. Hij kreeg meer ruimte dan met Ragnarok, maar had ook het duidelijke mandaat de film onder de twee uur te maken. Dat is gelukt, maar daarvoor hebben ze heel wat materiaal weg moeten laten," aldus Robinson.

"We weten van Taika dat hij niet houdt van director's cuts. Maar we weten ook dat Jeff Goldblum, Peter Dinklage, Lena Headey te zien hadden moeten zijn. En Simon Russell Beale was te zien als Dionysus en kreeg twee regels in de film, maar wel een grote credit dus hij had meer te zien moeten zijn. We weten dat Gorr binnen had moeten komen banjeren en heel wat mensen had moeten doden."

NieuwsFilm